Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. KEE is a product of:

(A) Teknowledge
(B) IntelliCorpn
(C) Texas Instruments
(D) Tech knowledge

Answer: (B) IntelliCorpn


Q2. In LISP, the function returns the list that results after the first element is removed (the rest f the list), is

(A) Car
(B) Last
(C) Cons
(D) cdr

Answer: (D) cdr


Q3. MLMenu, a natural language interface for the TI Explorer, is similar to:

(A) Ethernet
(B) NaturalLink
(C) PROLOG
(D) The Personal Consultant

Answer: (B) NaturalLink


Q4. Computers normally solve problem by breaking them down into a series of yes-or-no decisions represented by 1s and 0s. What is the name of the logic that allows computers to assign numerical values that fail somewhere between 0 and 1?

(A) Human logic
(B) Fuzzy logic
(C) Boolean logic
(D) Operational logic

Answer:(B) Fuzzy logic


Q5. In LISP, the function evaluates both <variable> and <object> is

(A) Set
(B) Setq
(C) Add
(D) Eva

Answer:(A) Set


Q6. The traditional way to exit and LISP system is to enter

(A) Quit
(B) Exit
(C) Bye
(D) Ok

Answer: (B) Exit


Q7. Natural language processing is divided into the two subfields of:

(A) Symbolic and numeric
(B) Time and motion
(C) Algorithmic and heuristic
(D) Understanding and generation

Answer: (D) Understanding and generation


Q8. The component of an ICAI (Intelligent Computer-Asslsted Instruction) presenting information to the student is the:

(A) Student model
(B) Problem-solving expertise
(C) Tutoring module
(D) All of the above

Answer: (C) Tutoring module


Q9. In 1985, the famous chess player David Levy beat a world champion chess program in four straight games by using orthodox moves that confused the program. What was the name of the chess program?

(A) Kaissa
(B) CRAY BLITZ
(C) Golf
(D) DIGDUG

Answer:(B) CRAY BLITZ


Q10. A computer vision technique that relies on image templates is:

(A) Edge detection
(B) Binocular vision
(C) Model-based vision
(D) Robot vision

Answer: (C) Model-based vision


Q11. One definition of AI focuses on problem-solving methods that process:

(A) Smell
(B) Symbols
(C) Touch
(D) Algorithms

Answer: (B) Symbols


Q12. The “Turing Machine” showed that you could use a/an _ system to program any algorithmic task.

(A) Binary
(B) Electro-chemical
(C) Recursive
(D) Semantic

Answer: (A) Binary


Q13. High-resolution, bit-mapped displays are useful for displaying:

(A) Clearer characters
(B) Graphics
(C) More characters
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q14. Which type of actuator generates a good deal of power but tends to be messy?

(A) Electric
(B) Hydraulic
(C) Pneumatic
(D) None of the above

Answer: (B) Hydraulic


Q15. The explanation facility of an expert system may be used to:

(A) Construct a diagnostic model
(B) Expedite the debugging process
(C) Explain the system’s reasoning process
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)

Leave a Comment