Artificial Intelligence Practice Test – Set 04

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The area of AI that investigates methods of facilitating communication between people and computers is:

(A) Natural language processing
(B) Symbolic processing
(C) Decision support
(D) Robotics

Answer: (A) Natural language processing


Q2. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be:

(A) Intelligent
(B) Mobile
(C) Open loop
(D) Non-servo

Answer:(A) Intelligent


Q3. The Strategic Computing Program is a project of the:

(A) Defence Advanced Research Projects Agency
(B) National Science Foundation
(C) Jet Propulsion Laboratory
(D) None of the above

Answer: (A) Defence Advanced Research Projects Agency


Q4. The Personal Consultant is based on:

(A) EMYCIN
(B) OPS5+
(C) XCON
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q5. Graphic interfaces were first used in a Xerox product called:

(A) InterLISP
(B) Ethernet
(C) Smalltalk
(D) ZetaLISP

Answer: (C) Smalltalk


Q6. Output segments of AI programming contain(s)

(A) Printed language and synthesized speech
(B) Manipulation of physical object
(C) Locomotion
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q7. In the 16th century, a Czech rabbi reportedly created a living clay man whose name has become a synonym for an artificial human. The clay man’s name was:

(A) Frankenstein
(B) Golem
(C) Paracelsus
(D) Hal

Answer: (B) Golem


Q8. The applications in the Strategic Computing Program include:

(A) Battle management
(B) Autonomous systems
(C) Pilot’s associate
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q9. LISP was created by:

(A) John McCarthy
(B) Marvin Minsky
(C) Alan Turing
(D) Allen Newell and Herbert Simon

Answer: (A) John McCarthy


Q10. In LISP, the function assigns the symbol x to y is

(A) (setq y x)
(B) (set y = ‘x’)
(C) (setq y = ‘x’)
(D) (setq y ‘x’)

Answer: (D) (setq y ‘x’)


Q11. The Al researcher who co-authored both the Handbook of Artificial Intelligence and The Fifth Generation is:

(A) Bruce Lee
(B) Randy Davis
(C) Ed Feigenbaum
(D) Mark Fox

Answer: (C) Ed Feigenbaum


Q12. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at:

(A) CMU
(B) MIT
(C) Stanford University
(D) RAMD

Answer: (B) MIT


Q13. The CAI (Computer-Assisted Instruction) technique based on programmed instruction is:

(A) Frame-based CAI
(B) Generative CAI
(C) Problem-solving CAI
(D) Intelligent CAI

Answer: (A) Frame-based CAI


Q14. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at:

(A) CMU
(B) MIT
(C) RAND
(D) SRI

Answer: (A) CMU

Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment