Automation System Interview Questions – Set 12

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. An operational amplifier:

(A) Can be used to subtract two or more signals
(B) Can be used to sum two or more signals
(C) Uses the principle of feedback
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. A programmable controller:

(A) Allows faster machine checkout
(B) Is easier to troubleshoot than standard relay logic
(C) Both (a) and (b)
(D) None of the above

Answer: (C) Both (a) and (b)


Q3. Two of the major processing languages are PROLOG and:

(A) LISP
(B) COBOL
(C) BASIC
(D) Pascal

Answer: (A) LISP


Q4. Sensors:

(A) Are easily developed
(B) Probably will not improve over the next decade
(C) Are not important in automation
(D) Will be much smarter and more sophisticated in the future

Answer: (D) Will be much smarter and more sophisticated in the future


Q5. The new industrial revolution has been caused by:

(A) Social unrest
(B) Advances in electronics
(C) The Vietnam War
(D) Demand for higher wages

Answer: (B) Advances in electronics


Q6. Which of the following is a machine language instruction?

(A) ADD 5
(B) 10001101
(C) GOTO XOUT
(D) None of the above

Answer: (B) 10001101


Q7. The axis of movement of a robot may include:

(A) Wrist rotation
(B) X-Y coordinate motion
(C) Elbow rotation
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q8. Who made the statement “if a robot can do a job, a person should not be doing it”?

(A) Prof. F. A. Fisher of Britain
(B) Ron Albo of Shugart Associates, California
(C) Prof. Meredith Turing, London University
(D) John Smith, USA

Answer: (B) Ron Albo of Shugart Associates, California


Q9. Most industrial control applications:

(A) Can be solved using more than one method of control
(B) Can be done more reliably using solid-state methods
(C) Must have the process specified correctly to be successful
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q10. The method of solid modeling that defines the topology of faces, edges, and vertics, as well as data that defines the surface in which each face lies is called:

(A) Constructive solid geometry
(B) Layering
(C) Boundary representation
(D) Isometric

Answer: (C) Boundary representation


Q11. A common data base is one requisite for converting CAD and CAM to CIM. Another is that:

(A) The system must make provision for new techniques
(B) There should be a common 3-D part description system
(C) The user must have access to both hardware and software
(D) Technical assistance must be provided to the user

Answer: (B) There should be a common 3-D part description system


Q12. CAD/CAM is the inter-relationship between:

(A) Manufacturing and marketing
(B) Marketing and design
(C) Engineering and marketing
(D) Engineering and manufacturing

Answer: (D) Engineering and manufacturing


Q13. A program language:

(A) Defines the form of the instruction
(B) Is always machine dependent
(C) Is never machine dependent
(D) All of the above

Answer: (A) Defines the form of the instruction


Q14. Which of the following symbol modes are used to input of graphics to General CAD system?

(A) Live and Rectangle mode
(B) Arc and Circle mode
(C) Dimension and Alphanumeric mode
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. In pen plotters, “resolution” refers to the shortest possible line, but in electrostatic plotters it refers to:

(A) The number of dots per inch
(B) The speed per inch
(C) Dual-axis tracking
(D) How accurately the plotter returns to a specific point

Answer: (A) The number of dots per inch


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment