Automation System MCQ – Set 15

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following devices could be part of a sensor?

(A) Thermometer
(B) Brake
(C) Relay
(D) Clutch

Answer: (A) Thermometer


Q2. The name given to the test that determines whether a machine can think is the:

(A) Gaussian test
(B) McCarthy test
(C) Turing test
(D) Boolean test

Answer: (C) Turing test


Q3. A way to transfer programs to a central system is:

(A) By setting bit switches on the central CPU
(B) To copy the program into PROMs and install the PROMs in the system
(C) To develop the program on the actual system only
(D) All of the above

Answer: (B) To copy the program into PROMs and install the PROMs in the system


Q4. Flat panel displays are based on what type of technology?

(A) Direct view storage tube
(B) Very large-scale integration (VLSI)
(C) Solid state
(D) RGB monitor

Answer:(C) Solid state


Q5. The workspace required for a robot:

(A) Is less than that of a human performing the same task
(B) Depends upon the robot used
(C) Is not dependent on the application
(D) Must be enclosed by a fence

Answer: (B) Depends upon the robot used


Q6. Computer-based controllers:

(A) Should be built in a modular fashion wherever possible
(B) Are very difficult to change
(C) Are very flexible
(D) Both (a) and (c) above

Answer: (D) Both (a) and (c) above


Q7. The electronic component that has been the key to recent developments in automation is the:

(A) Improved vacuum tube
(B) Integrated circuit
(C) Diode
(D) Transistor

Answer: (B) Integrated circuit


Q8. Pressure sensors:

(A) Use the piezoresistive effect in strain gauge sensors
(B) Use an aneroid chamber with a variable resistance output
(C) Use capacitive variations to sense pressure
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q9. The linking of PCs with a communications system is referred to as:

(A) Workstations
(B) Streaming
(C) Turnkey systems
(D) Networking

Answer: (D) Networking


Q10. If the transient response is under damped:

(A) Steady-state will be reached faster than if the system is overdamped
(B) The value of the output will exceed the value of the input at times during the transient period
(C) The present overshoot is zero
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q11. An aneroid barometer

(A) Is very unreliable
(B) Can measure only atmospheric pressure
(C) Measures pressure by sensing deflection of an evacuated chambers
(D) Can be used to measure gas or liquid flow rates

Answer: (C) Measures pressure by sensing deflection of an evacuated chambers


Q12. Digital signals:

(A) Can have three possible levels
(B) Are assigned values of 1 or 0 depending on the voltage level
(C) Have a sinusoidal shape
(D) Have a frequency measured in units of hertz

Answer: (B) Are assigned values of 1 or 0 depending on the voltage level


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment