Automation System MCQ Test Series – Set 07

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following method is used the results of a design analysis as a base for redesign decisions?

(A) The iterative design method
(B) The direct method
(C) The design selection method
(D) None of the above

Answer: (A) The iterative design method


Q2. Group technology brings together and organizes:

(A) Automation and tool production
(B) Parts and simulation analysis
(C) Documentation and analysis
(D) Common parts, problems, and tasks

Answer: (D) Common parts, problems, and tasks


Q3. A dc servo motor:

(A) Uses a tachometer for speed feedback
(B) Uses a variable dc voltage for speed control
(C) Can provide precise position control
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. For a type 0 system, the steady-state:

(A) Error for a step input is always zero
(B) Error for a velocity input is always zero
(C) Input for acceleration input is always non-zero
(D) None of the above

Answer: (C) Input for acceleration input is always non-zero


Q5. CAE and CAM are linked through:

(A) A common data base and communications system
(B) NC tape programming and automated design
(C) Parts production and testing
(D) Assembly automation and tool production

Answer: (A) A common data base and communications system


Q6. VLSI (very large scale integrated circuits) logic:

(A) Will not be available in this decade
(B) Means more costly electronic products in the future
(C) Will result in lower cost, higher capability electronic equipment
(D) None of the above

Answer: (C) Will result in lower cost, higher capability electronic equipment


Q7. What is offset error?

(A) The difference between the sensor input and the absolute sensed parameter
(B) The difference between the controller output and the setting of the manipulated variable
(C) The difference between the control set point value and the actual value
(D) None of the above

Answer: (C) The difference between the control set point value and the actual value


Q8. The general CAD system was development by considering a wide range of possible uses of such a system.

(A) Mechanical engineering design
(B) Animation and graphic design
(C) Structural engineering design and Electronic circuit design
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q9. A display of a volume model that shows all of its edges is called a:

(A) Surface model
(B) 3-D model
(C) Wire-frame
(D) Solid model

Answer: (C) Wire-frame


Q10. Which method uses the design analysis as a method for effecting the design?

(A) The iterative design method
(B) The direct method
(C) The design selection method
(D) All of the above

Answer:(B) The direct method


Q11. The rectangular boundary around a specific area on the display is called

(A) A window
(B) A conic section
(C) A view point
(D) A view plane

Answer: (A) A window


Q12. What Is a process variable?

(A) A manipulated variable
(B) A controlled variable
(C) A process parameter that changes value
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. Direct Numerical Control means:

(A) Using several computers to control one large machine
(B) Using one computer to control several machines
(C) Complete elimination of a need for a human operator
(D) Eliminating computers from the manufacturing process

Answer: (B) Using one computer to control several machines


Q14. The robot:

(A) Is very primitive at the present
(B) Represents the most powerful new industrial automation tool currently on the horizon
(C) Will be more useful when robot vision is improved significantly
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. The chosen language for the Japanese Fifth-Generation Computer Project is:

(A) LISP
(B) FORTRAN
(C) COBOL
(D) PROLOG

Answer: (D) PROLOG


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment