Automation System Objective Type Questions – Set 01

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The digitizing technology that uses an electric field radiated from the tablet and picked up by a cursor is:

(A) Electromagnetic
(B) Raster
(C) Sonic
(D) Electrostic

Answer: (D) Electrostic


Q2. Time proportioning control:

(A) Can be used on a PM550 programmable process controller
(B) Is less efficient than normal PID control
(C) Cannot use a TM990 microcomputer
(D) Both (a) and (b) above

Answer: (A) Can be used on a PM550 programmable process controller


Q3. Four basic elements are required for an automated machine tool or production process. They are: input interface, memory, output interface and:

(A) Logic
(B) Software
(C) NC tape programming
(D) Computer graphics workstation

Answer: (A) Logic


Q4. Historically, central systems were used because:

(A) Semiconductor memory was not available
(B) Memory was very expensive
(C) Memory consumed a large amount of power
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q5. FORTRAN is:

(A) Machine dependent
(B) A medium-level language
(C) A mathematically oriented language
(D) All of the above

Answer: (C) A mathematically oriented language


Q6. For a type 2 system, the steady-state:

(A) Error for a step input is always zero
(B) Error for a velocity input is always zero
(C) Input for acceleration input is always non-zero
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. Ergonomics refers to:

(A) The human aspect of the environment around the workstation as well as the workstation itself
(B) The cost relationship of the workstation versus productivity
(C) The level of involvement the operator has with the workstation
(D) The technology involved in the workstation itself

Answer: (A) The human aspect of the environment around the workstation as well as the workstation itself


Q8. What two disciplines are usually tied by a common data base?

(A) Documentation and geometric modeling
(B) Computer-aided design and computer-aided manufacturing
(C) Testing and analysis
(D) Drafting and documentation

Answer: (B) Computer-aided design and computer-aided manufacturing


Q9. The program execution time:

(A) Must be slower than the fastest mechanical operation that is to be controlled
(B) Will vary depending on the language used
(C) Cannot be changed once the program is written
(D) All of the above

Answer: (B) Will vary depending on the language used


Q10. The APT (automatically programmed tools) language is used with:

(A) Large automation systems
(B) Drafting systems
(C) Programmable controllers
(D) Numerical controlled machines

Answer: (D) Numerical controlled machines


Q11. A common way to take x, y coordinates off a drawing is to use a

(A) Light pen
(B) Digitiser
(C) Direct view storage tube (DVST)
(D) Tablet

Answer: (B) Digitiser


Q12. Which CAD display configurability allows work without any host support?

(A) Highly intelligent
(B) Medium intelligence
(C) Low intelligence
(D) One with no secondary storage capacity

Answer: (A) Highly intelligent


Q13. Who are called steel collar workers?

(A) Office clerks
(B) Factory workers
(C) Steel factory workers
(D) Robots

Answer: (D) Robots


Q14. One of the major benefits of using CAD in tool design is that:

(A) Product design represents approximately one-half the engineering costs
(B) Tool motions can be checked to see if there is interference between the tool and the object
(C) There is better coordination in the materials-handling area
(D) It simplifies the trial-and-error method

Answer: (B) Tool motions can be checked to see if there is interference between the tool and the object


Q15. An assembly language instruction:

(A) Is written in ones and zeros
(B) Corresponds to one computer operation
(C) Does not require knowledge of the computer design
(D) All of the above

Answer: (B) Corresponds to one computer operation


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment