Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What is meant by quad-density (QD) diskette?

(A) It is double-sided disk
(B) It is double density disk
(C) It has double the number of tracks per inch
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. Which is considered a direct entry input device?

(A) Optical scanner
(B) Mouse
(C) Light pen
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q3. Which of the following devices can be used to directly input printed text?

(A) OCR
(B) OMR
(C) MICR
(D) None of the above

Answer: (A) OCR


Q4. A/an _ device is any device that provides information which is sent to the CPU.

(A) Input
(B) Output
(C) CPU
(D) Memory

Answer: (A) Input


Q5. Which is an electronic device that can store temporarily a single bit of data?

(A) Accumulator
(B) Buffer
(C) Memory
(D) Latch

Answer: (D) Latch


Q6. A computer system consisting of its processor, memory and I/O devices accepts data, processes it and produces the output results. Can you tell in which component is the raw data fed?

(A) Mass Memory
(B) Main memory
(C) Logic unit
(D) Arithmetic unit

Answer: (B) Main memory


Q7. The computer industry uses prefixes of Greek origin to measure large amounts of data. Which term describes 1024 bytes?

(A) Kilobyte
(B) Megabyte
(C) Gigabyte
(D) Terabyte

Answer:(A) Kilobyte


Q8. An automatic machine that performs routine seemingly human tasks is

(A) KIPS
(B) AI
(C) PL
(D) Robot

Answer: (D) Robot


Q9. The input unit of a computer

(A) Feeds data to the CPU or memory
(B) Retrieves data from CPU
(C) Directs all other units
(D) All of the above

Answer:(A) Feeds data to the CPU or memory


Q10. A byte is comprised of:

(A) One bit
(B) Four bits
(C) Eight bits
(D) Sixteen bits

Answer: (C) Eight bits


Q11. The first computer used to store a program

(A) EDSAC
(B) ENIAC
(C) EDVAC
(D) ACE

Answer: (A) EDSAC


Q12. The term gigabyte refers to

(A) 1024 bytes
(B) 1024 kilobytes
(C) 1024 megabytes
(D) 1024 gigabytes

Answer:(C) 1024 megabytes


Q13. Which of the following input/output devices is not associated with personal computers?

(A) Optical scanners
(B) Color monitors
(C) Punched cards
(D) Dot-matrix printers

Answer: (C) Punched cards


Q14. A random-access data storage device which gives rapid access to data is

(A) Magnetic tape
(B) Punched card
(C) Disk storage unit
(D) Buffer

Answer: (C) Disk storage unit


Q15. Which of the following memories contains a thin film of magnetic material sandwiched between two permanent bias magnets?

(A) ROM
(B) Magnetic disk
(C) Core memory
(D) Bubble memory

Answer: (C) Core memory


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment