Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which is a Common-Business oriented language?

(A) SNOBOL
(B) BASIC
(C) COBOL
(D) None of the above

Answer: (C) COBOL


Q2. Sometime data are gathered over a period of time and collected into a group before entering them into a computer for processing. What type of processing is it called?

(A) Interactive processing
(B) Sequential processing
(C) Batch processing
(D) Group processing

Answer: (A) Interactive processing


Q3. Which of the following is a special purpose language used to describe to a computer’s operating system.

(A) LOGO
(B) APL
(C) ICL
(D) CORAL

Answer: (C) ICL


Q4. Which of the following printer can be classified as a page-at-a-time printer?

(A) Laser printer
(B) Dot-matrix printer
(C) Thermal printer
(D) Inkjet printer

Answer: (A) Laser printer


Q5. First generation computers are characterized by

(A) Vacuum tubes and magnetic drum
(B) Minicomputers
(C) Magnetic tape and transistors
(D) None of the above

Answer: (A) Vacuum tubes and magnetic drum


Q6. A device that prints one character at a time is known as

(A) Laser printer
(B) Line printer
(C) Character printer
(D) Dot-Matrix printer

Answer: (C) Character printer


Q7. Which most popular input device used today for interactive processing & for the on line entry of data for batch processing.

(A) Mouse
(B) Magnetic disk
(C) Visual display terminal
(D) Card punch

Answer: (C) Visual display terminal


Q8. The desirable characteristic(s) of a memory system is (are)

(A) Speed and reliability
(B) Low power consumption
(C) Durability and compactness
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q9. Which language was created by Charles H. Moore at National Radio Astronomy Observatory?

(A) BASIC
(B) FORTH
(C) COBOL
(D) None of the above

Answer: (B) FORTH


Q10. In simplex transmission

(A) Data format is simple
(B) Data transmission is one way
(C) Data can be transmitted to small distances only
(D) All of the above

Answer: (B) Data transmission is one way


Q11. A common use of computer in office is for

(A) Distributed
(B) Word processing
(C) Data
(D) None of the above

Answer: (B) Word processing


Q12. A digital device that processes data is known as

(A) Data processor
(B) Data entry
(C) DBMS
(D) Database

Answer: (A) Data processor


Q13. Any method for controlling access to or use of memory is known as

(A) Memory map
(B) Memory protection
(C) Memory management
(D) Memory instruction

Answer: (B) Memory protection


Q14. Bubble memory is a

(A) Sequential access device only
(B) Direct access device only
(C) Combination of sequential and direct access devices
(D) None of the above

Answer: (C) Combination of sequential and direct access devices


Q15. What is the name of the logic circuit which can add two binary digits?

(A) Full adder
(B) Half adder
(C) Buffer
(D) Register

Answer: (B) Half adder


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment