Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. In LISP, which of the following function assigns the value 10 to the symbol a?

(A) (setq a 10)
(B) (a = b) where b = 10
(C) (a = 10) (d) (setq 10 a)
(D) None of the above

Answer: (A) (setq a 10)


Q2. People overcome natural language problems by:

(A) Grouping attributes into frames
(B) Understanding ideas in context
(C) Identifying with familiar situations
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q3. Claude Shannon described the operation of electronic switching circuits with a system of mathematical logic called:

(A) LISP
(B) XLISP
(C) Boolean algebra
(D) Neural networking

Answer:(C) Boolean algebra


Q4. In LISP, the function returns the first element of a list Is

(A) Set
(B) Car
(C) First
(D) Second

Answer: (B) Car


Q5. An AI system developed by Terry A. Winograd to permit an interactive dialogue about a domain he called blocks-world.

(A) SHRDLU
(B) SIMD
(C) BACON
(D) STUDENT

Answer: (A) SHRDLU


Q6. In which of the following situations might a blind search be acceptable?

(A) Real-life situation
(B) Complex game
(C) Small search space
(D) All of the above

Answer: (C) Small search space


Q7. Nils Nilsson headed a team at SRI that created a mobile robot named:

(A) Robotics
(B) Dedalus
(C) Shakey
(D) Vax

Answer: (C) Shakey


Q8. The Cedar, BBN Butterfly, Cosmic Cube and Hypercube machine can be characterized as

(A) SISD
(B) MIMD
(C) SIMD
(D) MISD

Answer: (B) MIMD


Q9. A computer program that contains expertise in a particular domain is called an:

(A) Intelligent planner
(B) Automatic processor
(C) Expert system
(D) Operational symbolizer

Answer: (C) Expert system


Q10. How many control unit(s) is/are available in SISD (single data stream, single data stream) architecture?

(A) One
(B) Two
(C) More than one
(D) None of the above

Answer: (A) One


Q11. A problem is first connected to its proposed solution during the _ stage.

(A) Conceptualization
(B) Identification
(C) Formalization
(D) Implementation

Answer:(C) Formalization


Q12. The primary interactive method of communication used by humans is:

(A) Reading
(B) Writing
(C) Speaking
(D) All of the above

Answer: (C) Speaking


Q13. Strong AI is

(A) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
(B) A set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans
(C) The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer
(D) All of the above

Answer: (A) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer


Q14. What is the name of the computer program that simulates the thought processes of human beings?

(A) Human logic
(B) Expert reason
(C) Expert system
(D) Personal information

Answer:(C) Expert system


Q15. In LISP, the function (minusp (-20 4 8 8 1) returns

(A) T
(B) F
(C) NIL
(D) -20

Answer: (A) T


Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment