Competitive Exam Questions Automation System – Set 10

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A pick-and-place manipulator is:

(A) The most flexible of all robots
(B) An intelligent robot
(C) Capable of point-to-point operation
(D) Primarily used for large parts handling

Answer: (C) Capable of point-to-point operation


Q2. Numerical control:

(A) Is a method for controlling the operation of a machine by means of a set of instructions
(B) Applies only to milling machines
(C) Is a method for producing an exact number of parts per hour
(D) All of the above

Answer: (A) Is a method for controlling the operation of a machine by means of a set of instructions


Q3. Today’s engineers feel that the ultimate solution to the CAD/CAM problem will be

(A) Animation
(B) The microprocessor
(C) Turnkey systems
(D) Development of a more efficient display controller

Answer: (B) The microprocessor


Q4. The use of specialized workstations:

(A) Provides limited growth potentials for 3-D
(B) Reduces the host computer workload and allows more users
(C) Reduces the host computer workload
(D) None of the above

Answer:(B) Reduces the host computer workload and allows more users


Q5. A servo controlled robot:

(A) Stop only at fixed points on each axis
(B) Can accelerate
(C) Must be hydraulically driven
(D) Must be electrically driven

Answer: (B) Can accelerate


Q6. Trend analysis:

(A) Is used only in financial planning
(B) Can improve control system response
(C) Requires a very expensive system to implement
(D) Is a brand new concept

Answer: (B) Can improve control system response


Q7. If the transient response of a system is overdamped:

(A) The value of the output exceeds the value of the input at times during the transient period
(B) The value of the output never exceeds the value of the input during the transient period
(C) The value of the output never stabilizes
(D) None of the above

Answer: (A) The value of the output exceeds the value of the input at times during the transient period


Q8. Which of these controller types is the most accurate?

(A) Proportional plus integral
(B) Proportional
(C) Proportional plus derivative
(D) Three mode

Answer: (D) Three mode


Q9. A flip-flop:

(A) Is a combinational logic device
(B) Is a sequential logic device
(C) Remembers what was previously stored in it
(D) Both (a) and (c) above

Answer: (D) Both (a) and (c) above


Q10. The first industrial robot for commercial uses was installed in a Japanese plant at Toyota Automatic Loom Company, the parent company of the Toyota Automobile Group. When did this robot go into operation?

(A) June 1965
(B) November 1966
(C) December 1967
(D) April 1970

Answer: (C) December 1967


Q11. Which of the following is considered a high-level language?

(A) Machine language
(B) FORTRAN
(C) Assembly language
(D) None of the above

Answer: (B) FORTRAN


Q12. Today, programmable controllers:

(A) Are more powerful then the first controllers on the market
(B) Are relatively low cost compared with the original digital equipment available for industrial control
(C) Can be cost effective even when replacing just a few relays
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. Which item best describes a CAM technology?

(A) Numerical control
(B) Drafting
(C) Documentation
(D) Geometric modeling

Answer: (A) Numerical control


Q14. The main function(s) of computer in CAD is/are

(A) To serve as an extension to the memory of the designer
(B) To enhance the analytical and logical power of the designer
(C) To relieve the designer from routine repetitious tasks
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. Which of the following represents a conditional branching instruction?

(A) BGT LOOPS
(B) GOTO 50
(C) X = 5 + Y
(D) JMP MOTOR

Answer: (A) BGT LOOPS


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment