Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A customer calls and says her computer won’t boot, she can hear noises and can see lights on the box, but nothing comes up on the screen, what should you take to the site to fix the problem?

(A) Hard drive
(B) Video card
(C) Power cable
(D) Power supply

Answer: (B) Video card


Q2. If the voltage on pin 1 of the power supply is not in the range of _ volts, the PC will not boot.

(A) 10 – 20
(B) 1 – 5
(C) 50 – 110
(D) 2.5 – 5

Answer:(D) 2.5 – 5


Q3. Static electricity thrives is which type of environment?

(A) Cold and humid
(B) Warm and humid
(C) Warm and dry
(D) Cold and dry

Answer: (D) Cold and dry


Q4. After installing a sound card, the system locks up when a parallel port tape backup unit is also used. What is most likely the problem?

(A) IRQ
(B) DMA
(C) Defective LPT port
(D) Defective tape driver

Answer: (A) IRQ


Q5. Resistance is measured in ohm.

(A) True
(B) False

Answer: (A) True


Q6. A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into:

(A) Clusters
(B) Sectors
(C) Vectors
(D) Heads

Answer: (B) Sectors


Q7. A 2xx POST error code indicates a problem with:

(A) RAM or ROM
(B) Hard drive
(C) System board
(D) Second adapter card

Answer: (A) RAM or ROM


Q8. How many devices does USB support?

(A) 127
(B) 125
(C) 100
(D) 225

Answer: (A) 127


Q9. WRAM is used on a

(A) Modem
(B) Video card
(C) Motherboard
(D) Ata connector

Answer: (B) Video card


Q10. A PC with a 486DX2 processor runs internally at 50 Mhz. What speed would its external logic be running?

(A) 10 MHz
(B) 25 MHz
(C) 50 MHz
(D) 100 MHz

Answer: (B) 25 MHz


Q11. What IRQ is used for COM 2?

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer: (C) 3


Q12. What is your first action when windows reports that your hard drive is developing bad sectors?

(A) Replace the hard drive
(B) Run defrag on the hard drive
(C) Run scandisk with the “thorough” option
(D) None of the above

Answer: (C) Run scandisk with the “thorough” option


Q13. Capacitance is measured in units of:

(A) Volts
(B) Amps
(C) Farads
(D) Neutrinos

Answer: (C) Farads


Q14. A workstation has just been installed on an Ethernet LAN, but cannot communicate with the network. What should you check first?

(A) Reinstall the network protocols
(B) Reinstall the network interface card driver
(C) Verify the ip configuration on the workstation
(D) Verify the link status on the computer’s network card

Answer: (D) Verify the link status on the computer’s network card


Q15. In the Binary numbering system, a (1) represents a jumper being shorted and a (0) represents a jumper being open. On a three-bit jumper block on a SCSI drive, how would an ID of logical 3 be set?

(A) 100
(B) 010
(C) 011
(D) 101

Answer: (C) 011


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment