Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following terms applies to communication between separate computer systems?

(A) Computer literacy
(B) Power supply
(C) Applications software
(D) Connectivity

Answer: (D) Connectivity


Q2. Data System management has long-term viability as a separate business function because

(A) It requires much technical knowledge
(B) It requires large investments
(C) Specialists in data systems cannot be integrated into a marketing or manufacturing organization
(D) An integrated database accessible to all requires independent management

Answer: (D) An integrated database accessible to all requires independent management


Q3. A large computer designed to handle complex scientific calculations

(A) May use only a firmed word-length storage approach
(B) Will likely require a character addressable storage unit
(C) Must use fixed length words of four characters each
(D) Will not use numbered address locations

Answer: (A) May use only a firmed word-length storage approach


Q4. The decimal equivalent of the binary number 11100001111 is

(A) 1806
(B) 1807
(C) 2806
(D) None of the above

Answer: (B) 1807


Q5. Computer Operators

(A) Write computer programs for specific problems
(B) Operate the devices which input and output data from the computer
(C) Normally require a college degree in computer science
(D) All of the above

Answer: (B) Operate the devices which input and output data from the computer


Q6. Number cruncher is the informal name for

(A) Mini computer
(B) Super computer
(C) Micro computer
(D) Mainframe computer

Answer: (B) Super computer


Q7. The microelectronics is the technology of

(A) Microwaves
(B) Microcomputers
(C) Chips
(D) Automatic processing

Answer: (C) Chips


Q8. Which of the following best describes a computer-based information system?

(A) A system in which a computer is used to turn data into information
(B) Inputting data
(C) Processing data
(D) Performing complex mathematical calculations

Answer: (A) A system in which a computer is used to turn data into information


Q9. A memory that is capable of determining whether a given datum is contained in one of its addresses is

(A) ROM
(B) PROM
(C) CAM
(D) RAM

Answer: (C) CAM


Q10. A modern digital computer has

(A) Extremely high speed
(B) Large memory
(C) Almost unlimited accuracy
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q11. The Santa Clara Valley, California is popularly known as Silicon Valley of America because

(A) Huge deposits of silicon are found there
(B) Many silicon chip manufacturing firms are located there
(C) Santa Claus visits it every Christmas
(D) It is full of large grain sand

Answer: (B) Many silicon chip manufacturing firms are located there


Q12. The __ provides a path between the CPU and peripheral devices, which are connected via interface cards.

(A) Computer
(B) Expansion bus
(C) Memory
(D) CPU

Answer:(B) Expansion bus


Q13. The primary advantage of key-to-tape data-entry systems is:

(A) A large percentage of editing can be performed at the time of data entry
(B) Key verification is easily performed
(C) The tape is reusable
(D) Keying errors can be detected as they occur

Answer: (C) The tape is reusable


Q14. A microprocessor integrates the arithmetic logic and control circuitry of a computer into one chip. The first microprocessor was built by a group of engineers at the Intel Corpn. Can you tell who headed this group?

(A) Victor Poor
(B) Stan Mazor
(C) Marcian E. (Ted) Hoff
(D) Seymour Cray

Answer: (C) Marcian E. (Ted) Hoff


Q15. Which type of processing that produces output results immediately after input data are entered into a computer system?

(A) Time-sharing
(B) Interactive
(C) Batch processing
(D) Real-time processing

Answer: (B) Interactive


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment