Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The computer code for the interchange of information between terminals is

(A) ASCII
(B) BCD
(C) EBCDIC
(D) None of the above

Answer: (A) ASCII


Q2. Which of the following memory is capable of operating at electronics speed?

(A) Semiconductor memory
(B) Magnetic disks
(C) Magnetic drums
(D) Magnetic tapes

Answer: (A) Semiconductor memory


Q3. Which of the following is used to insure the high quality of computer output?

(A) Computer output microfilm
(B) Output controls
(C) Voice output systems
(D) Liquid crystal display

Answer: (B) Output controls


Q4. If the processor of a computer does not have a direct and unassisted access to data items, these items are said to be

(A) Offline
(B) Remote
(C) Disconnected
(D) Detached

Answer: (A) Offline


Q5. Memories in which any location can be reached in a fixed (and short) amount of time after specifying its address is called

(A) Sequential-access memory
(B) Random-access memory
(C) Secondary memory
(D) Mass storage

Answer: (B) Random-access memory


Q6. Which kind of devices allows the user to add components and capabilities to a computer system?

(A) System boards
(B) Storage devices
(C) Input devices
(D) Expansion slots

Answer: (D) Expansion slots


Q7. Computer scientists are exploring the possibility of culturing bacteria to create living chips which have digital electronic properties. What are these chips called?

(A) Bacterial chips
(B) Biochips
(C) Natural chips
(D) None of the above

Answer: (B) Biochips


Q8. A device invented by Dr. Bobeck in 1966, for mass storage of data is

(A) Punched paper tape
(B) Magnetic bubble storage
(C) Magnetic tape
(D) Magnetic disk

Answer: (B) Magnetic bubble storage


Q9. A circuit which can store information is known as

(A) Integrated circuit
(B) Chip
(C) Memory cell
(D) Gate

Answer: (C) Memory cell


Q10. ASCII stands for

(A) American standard code for information interchange
(B) All purpose scientific code for information interchange
(C) American security code for information interchange
(D) American Scientific code for information interchange

Answer: (A) American standard code for information interchange


Q11. A number which is stored and processed but not in the standard exponential form is called

(A) Floating point number
(B) Fixed point number
(C) Octal number
(D) Decimal number

Answer: (B) Fixed point number


Q12. Where does a computer add and compare data?

(A) Hard disk
(B) Floppy disk
(C) CPU chip
(D) Memory chip

Answer: (C) CPU chip


Q13. The 2’s complement of a binary no. is obtained by adding _ to its 1’s complement.

(A) 12
(B) 10
(C) 2
(D) 1

Answer: (D) 1


Q14. An internal storage consisting of arrays of small rings of magnetic material called ferrite is

(A) Magnetic tape
(B) Magnetic core
(C) Magnetic disk
(D) Optical mark reader

Answer: (B) Magnetic core


Q15. The following is true about 2-out of-5 code:

(A) It is weighted code
(B) It is un-weighted code
(C) It has odd parity
(D) None of the above

Answer: (B) It is un-weighted code


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment