Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Storage on PC allows you to store files until something erases it, but memory loses its contents whenever its __ is lost

(A) Static
(B) Disk space
(C) Power
(D) Both (a) and (b) above

Answer: (C) Power

Q2. A computer program that converts assembly language to machine language is

(A) Compiler
(B) Interpreter
(C) Assembler
(D) Comparator

Answer:(C) Assembler


Q3. A type of channel used to connect a central processor and peripherals which uses multipling is known as

(A) Modem
(B) Network
(C) Multiplexer
(D) All of the above

Answer: (C) Multiplexer


Q4. When was the X Window System born?

(A) 1984
(B) 1989
(C) 1988
(D) 1990

Answer: (A) 1984


Q5. A large number of computers in a wide geographical area can be efficiently connected using

(A) Twisted pair lines
(B) Coaxial cables
(C) Communications satellites
(D) All of the above

Answer: (C) Communications satellites


Q6. A file that includes an index directory to facilitate random access is

(A) Sequential file
(B) Indexed file
(C) Random file
(D) Serial file

Answer: (B) Indexed file


Q7. What type of computer programming is used for airplane ticket reservation system?

(A) Multi programming
(B) Real time programming
(C) Time sharing
(D) Batch programming

Answer: (B) Real time programming


Q8. A computer-controlled device for training exercises that duplicates the work environment is a:

(A) Simulator
(B) Duplicator
(C) Trainer
(D) COM device

Answer: (A) Simulator


Q9. A beam of light used to record and retrieve data on optical disks is known as

(A) Polarized light
(B) Un-polarized concentric light
(C) Laser
(D) Coloured light

Answer: (C) Laser


Q10. The system unit of a personal computer typically contains all of the following except:

(A) Microprocessor
(B) Disk controller
(C) Serial interface
(D) Modem

Answer: (D) Modem


Q11. Floppy disks which are made from flexible plastic material are also called?

(A) Hard disks
(B) High-density disks
(C) Diskettes
(D) Templates

Answer: (C) Diskettes


Q12. A connection between two end points, either physical or logical, over which data may travel in both directions simultaneously is called _

(A) Dump point
(B) Duplex
(C) Networks
(D) None of the above

Answer:(B) Duplex


Q13. What is the highest address possible if 16 bits are used for each address?

(A) 65536
(B) 12868
(C) 16556
(D) 643897

Answer: (A) 65536


Q14. A menu-driven operating system is one which allows you to pick up from the menu of choices it displays on the screen. What is the name given to the images which are used in such image oriented menus?

(A) Icon
(B) Figure
(C) Symbol
(D) Option

Answer: (A) Icon


Q15. A dot-matrix printer

(A) Is an input device
(B) Is an output device
(C) Cannot print alphabet
(D) Has a speed of 1000 cps

Answer: (B) Is an output device


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment