Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following does not affect the resolution of a video display image?

(A) Bandwidth
(B) Raster scan rate
(C) Vertical and horizontal lines of resolution
(D) Screen size

Answer: (D) Screen size


Q2. An IBM System/38 represents the computer class of:

(A) Small-scale computer
(B) Medium-scale computer
(C) Large-scale computer
(D) Super computer

Answer: (A) Small-scale computer


Q3. Main storage is also called

(A) Accumulator
(B) Control unit
(C) Register unit
(D) Memory

Answer:(D) Memory


Q4. Which of the following is used for input and output both?

(A) Graph plotter
(B) Teletype terminal
(C) Line printer
(D) None of the above

Answer: (B) Teletype terminal


Q5. Who developed a mechanical device in the 17th century that could add, subtract, multiply, divide and find square roots?

(A) Napier
(B) Babbage
(C) Pascal
(D) Leibnitz

Answer: (D) Leibnitz


Q6. Which memory is non-volatile and may be written only once?

(A) RAM
(B) EE-ROM
(C) RAM
(D) PROM

Answer: (D) PROM


Q7. A high speed device used in CPU for temporary storage during processing is called

(A) A register
(B) A bus
(C) A databus
(D) None of the above

Answer: (A) A register


Q8. Which company is the biggest player in the microprocessor industry?

(A) Motorola
(B) IBM
(C) Intel
(D) AMD

Answer: (C) Intel


Q9. The basic unit within a computer store capable of holding a single unit of data is

(A) Register
(B) ALU
(C) Control unit
(D) Store location

Answer: (D) Store location


Q10. The area of computer science which is concerned with the display of pictures is

(A) Networks
(B) Graphics
(C) Designing
(D) Architecture

Answer: (B) Graphics


Q11. Communication ports are found on the back of microcomputers. They are used to connect the computer to _

(A) Printers
(B) Modems
(C) Other hardware
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q12. Which of the following is the largest and most powerful computer manufacture in the world

(A) IBM
(B) Intel
(C) Novel
(D) Microsoft

Answer: (A) IBM


Q13. A part located in the central processing unit that stores data & information is known as

(A) Core memory
(B) PROM
(C) EPROM
(D) ROM

Answer: (A) Core memory


Q14. Which input device is able to scan & interpret an entire page that is typed in a special font

(A) Floppy disk
(B) Page reader
(C) Paper tape punch
(D) Optical card readers

Answer:(B) Page reader


Q15. A device that transmits messages in verbal form is

(A) Audit trail
(B) Card punch
(C) Audio response unit
(D) Magnetic tape

Answer:(C) Audio response unit


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment