Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A class of random access memory that requires periodic servicing in order for the contents to remain valid is

(A) Static RAM
(B) Dynamic RAM
(C) PROM
(D) EPROM

Answer: (B) Dynamic RAM


Q2. Which 8-bit chip was used in many of Tandy’s TRS-80 computers?

(A) Z-8000
(B) Motorola 6809
(C) Z-8088
(D) Z-80

Answer: (D) Z-80


Q3. Nepal brought a computer for census of 2028 BS. This computer was of

(A) First generation
(B) Second generation
(C) Third generation
(D) Fourth generation

Answer: (B) Second generation


Q4. Which printer is very commonly used for desk-top publishing?

(A) Laser printer
(B) Ink-jet printer
(C) Daisy wheel printer
(D) Dot-matrix printer

Answer: (A) Laser printer


Q5. The basic operations performed by a computer are

(A) Arithmetic operation
(B) Logical operation
(C) Storage and relative
(D) All the above

Answer: (D) All the above


Q6. A compiler is a translating program which

(A) Translates instruction of a high level language into machine language
(B) Translates entire source program into machine language program
(C) It is not involved in program’s execution
(D) All of above

Answer:(D) All of above


Q7. A system program which helps the execution of user programs is known as

(A) System software
(B) Application program
(C) Batch operating system
(D) Utilities

Answer: (C) Batch operating system


Q8. Storage capacity of magnetic disk depends on

(A) Tracks per inch of surface
(B) Bits per inch of tracks
(C) Disk pack in disk surface
(D) All of above

Answer: (D) All of above


Q9. Machine language is

(A) Machine dependent
(B) Difficult to program
(C) Error prone
(D) All of above

Answer: (D) All of above


Q10. A data item which is not broken down into smaller units is __

(A) Data element
(B) Elementary data item
(C) Data entry
(D) Database management

Answer: (B) Elementary data item


Q11. A hybrid computer

(A) Resembles digital computer
(B) Resembles analogue computer
(C) Resembles both a digital and analogue computer
(D) None of the above

Answer: (C) Resembles both a digital and analogue computer


Q12. When used with I/O devices, the term intelligent implies

(A) A color output capability
(B) Speech processing capability
(C) High speed printing capability
(D) Feature to support offline and online tasks

Answer: (D) Feature to support offline and online tasks


Q13. The personnel which deal with the computer and its management put together is known as

(A) Firm ware
(B) Human ware
(C) Software
(D) Hardware

Answer: (B) Human ware


Q14. Which of the following IC was used in third generation of computers?

(A) SSI
(B) MSI
(C) LSI
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q15. ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Calculator) had huge advantage over Mark I because it used electronic valves in place of the electromagnetic switches. In the beginning, ENIAC was used for calculating the path of artillery shells. For which other was weapon design was it utilized?

(A) Hydrogen bomb
(B) Atom bomb
(C) Fighter aircraft
(D) None of the above

Answer: (A) Hydrogen bomb


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment