Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A logic gate is an electronic circuit which

(A) Makes logic decisions
(B) Allows electron flow only in one direction
(C) Works on binary algebra
(D) Alternates between 0 and 1 values

Answer: (A) Makes logic decisions


Q2. An adder in which the bits of the operands are added one after another is

(A) Half-adder
(B) Full-adder
(C) Serial adder
(D) None of the above

Answer: (C) Serial adder


Q3. John Napier invented Logarithm in

(A) 1614
(B) 1617
(C) 1620
(D) None of above

Answer: (A) 1614


Q4. Programs prepared by an outside supplier & provided to a user in a machine readable form is known as

(A) Utility program
(B) Canned program
(C) Application program
(D) Application software

Answer:(B) Canned program


Q5. Which language is used in the areas of pattern recognition, artificial intelligence & for simulation of games?

(A) APL
(B) FORTH
(C) LISP
(D) CORAL

Answer: (C) LISP


Q6. Which of the following is the first computer to use Stored Program Concept?

(A) UNIVAC
(B) ENIAC
(C) EDSAC
(D) None of above

Answer: (C) EDSAC


Q7. Which is part of a computer system, enables human operators to communicate with the computer?

(A) Console
(B) Keyboard
(C) Printer
(D) CPU

Answer: (A) Console


Q8. Transistorized computer circuits were introduced in the

(A) First generation
(B) Second generation
(C) Third generation
(D) Fourth generation

Answer: (B) Second generation


Q9. An AND gate

(A) Implements logic addition
(B) Is equivalent to a series switching circuit
(C) Is an any-or all gate
(D) Is equivalent to a parallel switching circuit

Answer: (B) Is equivalent to a series switching circuit


Q10. A memory that holds micro programs is

(A) Core memory
(B) ROM
(C) RAM
(D) Control memory

Answer: (B) ROM


Q11. The imitation of one device or system by another is

(A) Simulation
(B) Emulation
(C) Resilience
(D) Compaction

Answer: (B) Emulation


Q12. Everything computer does is controlled by its

(A) RAM
(B) ROM
(C) CPU
(D) Storage devices

Answer: (C) CPU


Q13. A family of polynomial block codes designed to correct burst errors is known as

(A) Bar codes
(B) Gray codes
(C) Fire codes
(D) Mnemonics codes

Answer:(C) Fire codes


Q14. Which of the following is not a practical data-processing approach?

(A) batch-sequential
(B) batch-direct
(C) immediate-sequential
(D) immediate-direct

Answer: (C) immediate-sequential


Q15. Which of the following is used as storage locations both in the ALU and the control section of a computer?

(A) Accumulator
(B) Register
(C) Adder
(D) Decoder

Answer: (B) Register


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment