Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Regarding a VDU, which statement is more correct?

(A) It is an output device
(B) It is an input device
(C) It is a peripheral device
(D) It is a hardware item

Answer: (C) It is a peripheral device


Q2. Which of the following require large computer memory?

(A) Imaging
(B) Graphics
(C) Voice
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q3. Which of the following is used as “Input device” for the computer?

(A) Printer
(B) VDU
(C) TV
(D) Light pen

Answer: (D) Light pen


Q4. The device that can both feed data into and accept data from a computer is

(A) ALU
(B) CPU
(C) Input-Output device
(D) None of the above

Answer:(C) Input-Output device


Q5. A micro processor chip used in a PC system

(A) Performs the arithmetic-logic and control functions
(B) Almost always operates on by-bits of data at a time
(C) Performs the primary storage function
(D) None of the above

Answer: (A) Performs the arithmetic-logic and control functions


Q6. What is the storage capacity of a Hollerith card which is organized into nibbles?

(A) 32
(B) 64
(C) 128
(D) 240

Answer: (D) 240


Q7. A notation used to express clearly on algorithm is known as

(A) Algorithmic language
(B) Assembly language
(C) Machine language
(D) High level language

Answer: (A) Algorithmic language


Q8. A floppy disk contains

(A) Circular tracks only
(B) Sectors only
(C) Both circular tracks and sector
(D) None of the above

Answer: (C) Both circular tracks and sector


Q9. In which area of the primary storage section are the intermediate processing results held temporarily?

(A) Input storage area
(B) Program storage area
(C) Output storage area
(D) Working storage space

Answer: (D) Working storage space


Q10. The total number of messages handled by a computerized telephone system on a daily basis is an example of:

(A) Frequency
(B) Updating
(C) Volume
(D) None of the above

Answer: (C) Volume


Q11. The ALU of a computer normally contains a number of high speed storage elements called

(A) Semiconductor memory
(B) Registers
(C) Hard disk
(D) Magnetic disk

Answer: (B) Registers


Q12. A hand-held device for optically reading bar codes on goods, labels & shelves is

(A) Wand
(B) Touch tablet
(C) Mouse
(D) Light pen

Answer: (A) Wand


Q13. The complete picture of data stored in database is known as

(A) Record
(B) Schema
(C) System flowchart
(D) None of the above

Answer:(B) Schema


Q14. A specific part of an arithmetic & logic unit that is used to perform the operation of multiplication is

(A) Multiplier
(B) Multiplener
(C) Multivibrator
(D) Quantization

Answer: (A) Multiplier


Q15. Which of the following is considered a direct-entry input device?

(A) Optical scanner
(B) Mouse
(C) Light pen
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment