Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following is the user programmed semiconductor memory?

(A) SRAM
(B) DRAM
(C) EPROM
(D) All of the above

Answer: (C) EPROM


Q2. The data appearing first in the left portion of punched card is

(A) Descriptive data
(B) Coded data
(C) Quantitative data
(D) All of the above

Answer: (B) Coded data


Q3. Third generation computers

(A) Were the first to use integrated circuitry
(B) Were the first to use built-in error detecting devices
(C) Used transistors instead of vacuum tubes
(D) None of the above

Answer: (A) Were the first to use integrated circuitry


Q4. Who is credited with the idea of using punch cards to control patterns in a weaving machine?

(A) Pascal
(B) Hollerith
(C) Babbage
(D) Jacquard

Answer: (D) Jacquard


Q5. There are historical evidences to prove that abacus was first used in

(A) India
(B) Japan
(C) China
(D) Indonesia

Answer: (C) China


Q6. Which facilitates data processing capabilities at the location of the end-user?

(A) DTP
(B) EDT
(C) DDP
(D) FAX

Answer: (C) China


Q7. An input device that is able to interpret pencil marks on paper media is known as

(A) Magnetic disk
(B) Optical Mark Reader
(C) Card Puncher
(D) Magnetic tape

Answer: (B) Optical Mark Reader


Q8. The process of fetching and executing instructions, one at a time, in the order of increasing addresses is known as

(A) Instruction execution
(B) Straight line sequencing
(C) Instruction fetch
(D) Random sequencing

Answer: (B) Straight line sequencing


Q9. Which of the following statements is false?

(A) Secondary storage is non-volatile
(B) Primary storage is volatile
(C) Secondary storage contains data for immediate processing
(D) All of the above

Answer: (C) Secondary storage contains data for immediate processing


Q10. The two kinds of main Memory are:

(A) Primary and secondary
(B) Random and sequential
(C) ROM and RAM
(D) All of the above

Answer: (C) ROM and RAM


Q11. Which programming language is much in vogue among users of microcomputers

(A) ALGOL
(B) APL
(C) LOGO
(D) FORTH

Answer: (D) FORTH


Q12. A vertically aligned set of tracks on a disk pack is known as

(A) Cluster
(B) Surface
(C) Cylinder
(D) Panel

Answer: (C) Cylinder


Q13. Which of the following is used to make a programs run when the computer is switched on.

(A) Autoboot
(B) Warmboot
(C) Bubble
(D) Authentication

Answer: (A) Autoboot


Q14. The 2’s complement number of 110010 is

(A) 001101
(B) 110011
(C) 010011
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q15. Which of the following memories must be refreshed many times per second?

(A) Static RAM
(B) Dynamic RAM
(C) EPROM
(D) ROM

Answer: (D) None of the above


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment