Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A device for converting handwritten impressions into coded characters & positional coordinates for input to a computer is

(A) Touch panel
(B) Mouse
(C) Wand
(D) Writing tablet

Answer:(D) Writing tablet


Q2. The language that is an input for statement translation is called

(A) Assembly language
(B) Source language
(C) High-level language
(D) Object language

Answer: (B) Source language


Q3. Which of the following registers hold the information before it goes to the decoder

(A) Control register
(B) Data register
(C) Accumulator
(D) Address register

Answer: (B) Data register


Q4. What is the name given to the molecular-scale computer?

(A) Femtocomputer
(B) Nanocomputer
(C) Supercomputer
(D) Microcomputer

Answer:(B) Nanocomputer


Q5. A collection of eight bits is called

(A) Byte
(B) Word
(C) Record
(D) File

Answer: (A) Byte


Q6. The minimum number of MOS transistors required to make a dynamic RAM cell is

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer:(A) 1


Q7. Communication that involves computers, establishing a link through the telephone system is called

(A) Teleprocessing
(B) Microprocessing
(C) Telecommunications
(D) None of the above

Answer: (C) Telecommunications


Q8. Which of the following are not likely to be found on a PC main circuit board

(A) RAM chips
(B) Microprocessor chips
(C) ROM chips
(D) LCD clocks

Answer: (D) LCD clocks


Q9. In which mode, each user has a local input/output device.

(A) Interactive
(B) Time sharing mode
(C) Batch processing mode
(D) None of the above

Answer: (B) Time sharing mode


Q10. Arranging data in a specific order is called

(A) Merging
(B) Sorting
(C) Classification
(D) Verification

Answer: (B) Sorting


Q11. Which of the following are the building blocks of all the circuits in a computer?

(A) Circuit switch
(B) Logic gates
(C) Logical Operators
(D) Instructions

Answer:(B) Logic gates


Q12. Which of the following term is used in connection with the organisation of files in ALGOL 68

(A) Blow
(B) Machine
(C) Book
(D) None of the above

Answer: (C) Book


Q13. An electrical inter-connection that permit 8 or more bits of data to be moved in the same instant of time is called

(A) Outline processor
(B) Parallel interface
(C) Page layout program
(D) None of the above

Answer: (B) Parallel interface


Q14. What is the name given to the weapons which use computerized guidance system?

(A) Guided weapons
(B) Smart weapons
(C) Dumb weapons
(D) None of the above

Answer:(B) Smart weapons


Q15. The register which holds the address of the location to or from which data are to be transferred is known as

(A) Index register
(B) Instruction register
(C) Memory address register
(D) Memory data register

Answer:(C) Memory address register


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment