Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and

(A) Buffer size
(B) Resolution
(C) Vertical dimension
(D) Intelligence

Answer: (B) Resolution


Q2. In which year was UK’s premier computing event called “The Which Computer” started?

(A) 1980
(B) 1985
(C) 1986
(D) 1987

Answer: (A) 1980


Q3. Personnel who design, program, operate and maintain computer equipment refers to

(A) Console-operator
(B) Programmer
(C) People-ware
(D) System Analyst

Answer: (C) People-ware


Q4. RAM is used as a short memory because it is

(A) Volatile
(B) Has small capacity
(C) Is very expensive
(D) Is programmable

Answer: (A) Volatile

Q5. Large computer system typically uses:

(A) Line printers
(B) Ink-jet printers
(C) Dot-matrix printers
(D) Daisy wheel printers

Answer: (A) Line printers


Q6. Microprocessors as switching devices are for which generation computers

(A) First Generation
(B) Second Generation
(C) Third Generation
(D) Fourth Generation

Answer: (D) Fourth Generation


Q7. A memory that contains a fine pattern of data permanently defined is

(A) RAM
(B) EPROM
(C) ROM
(D) PROM

Answer: (C) ROM


Q8. A packet switching network that was sponsored by the Commission of the EEC and became operational in 1979 is

(A) LAN
(B) Broadband network
(C) Star network
(D) Euronet

Answer: (D) Euronet


Q9. A dumb terminal has

(A) An embedded microprocessor
(B) Extensive memory
(C) Independent processing capability
(D) A keyboard and screen

Answer: (D) A keyboard and screen


Q10. No computer can do anything without a

(A) Program
(B) Memory
(C) Chip
(D) Output device

Answer: (A) Program


Q11. In which year were chips used inside the computer for the first time?

(A) 1964
(B) 1975
(C) 1977
(D) 1981

Answer: (B) 1975


Q12. Which of the following storage devices can store maximum amount of data?

(A) Floppy Disk
(B) Hard Disk
(C) Compact Disk
(D) Magneto Optic Disk

Answer: (B) Hard Disk


Q13. Which part of the diskette should never be touched?

(A) Hub
(B) Centre
(C) Oval slot
(D) Corner

Answer: (C) Oval slot


Q14. A type of semiconductor memory that usually has small capacity but very fast access is

(A) PROM
(B) RAM
(C) Scratchpad
(D) ROM

Answer: (C) Scratchpad


Q15. Computers with 80286 microprocessor is

(A) XT computer
(B) AT computers
(C) PS/2 computer
(D) None of above

Answer: (B) AT computers


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment