Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A type of simulation method using random numbers to determine the evolution of a system is

(A) Model dispersion
(B) Monte carlo
(C) Monadic
(D) Padding

Answer: (B) Monte carlo


Q2. The person contributing the idea of the stored program was

(A) John von Neumann
(B) Charles Babbage
(C) Howard Aiken
(D) Basic Pascal

Answer:(A) John von Neumann


Q3. The data processing job expected to further decrease in the 1996s is that of:

(A) Keypuncher
(B) Data entry clerk
(C) Computer operator
(D) Programmer

Answer: (A) Keypuncher


Q4. A pen shaped device which can sense light, and is used to point at spots on a video screen.

(A) Mouse
(B) Light pen
(C) Joystick
(D) Plotter

Answer: (B) Light pen


Q5. What is meant by computer literacy?

(A) Knowing what a computer can and cannot do
(B) Ability to write computer programs
(C) Knowing computer related vocabulary
(D) Ability to assemble computers

Answer: (A) Knowing what a computer can and cannot do


Q6. Which of the following is not an advantage of magnetic disk storage?

(A) The access time of magnetic disk is much less than that of magnetic tape
(B) Disk storage is longer lasting than magnetic tape
(C) Disk storage is less expensive than tape storage
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q7. Which of the following processor is software that accepts user ideas, manipulates and reorganizes them in user-specified ways and then produces a refined model of those thoughts?

(A) Distribute
(B) Out-line
(C) Multi
(D) On-line

Answer: (B) Out-line


Q8. Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?

(A) Daughterboard
(B) Motherboard
(C) Fatherboard
(D) Breadboard

Answer: (B) Motherboard


Q9. How many bit code is used by Murray code for TELEPRINTER machines.

(A) 25
(B) 4
(C) 9
(D) 5

Answer: (D) 5


Q10. Most important advantage of an IC is its

(A) Easy replacement in case of circuit failure
(B) Extremely high reliability
(C) Reduced cost
(D) Low power consumption

Answer: (B) Extremely high reliability


Q11. The technique designed to support the effective access of micro-filmed data is:

(A) Microfiche retrieval
(B) COM
(C) Micrographics
(D) All the above

Answer: (C) Micrographics


Q12. Which of the following languages is often translated to pseudo code?

(A) Assembly
(B) FORTRAN
(C) PASCAL
(D) BASIC

Answer: (C) PASCAL


Q13. In serial, asynchronous transmissions, the _ bit is used to signal the end of the character within the data frame.

(A) Start
(B) Stop
(C) Parity
(D) Data

Answer: (B) Stop


Q14. Who developed the first personal computer spreadsheet package called Visicalc?

(A) Niklaus Wirth
(B) Dan Bricklin
(C) Bob Frankston
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q15. What was the name of the first commercially available microprocessor chip?

(A) Intel 8008
(B) Intel 8080
(C) Intel 4004
(D) Motorola 6809

Answer: (C) Intel 4004


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment