Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The first generation of computers available was based on the bit micro processors.

(A) 64
(B) 32
(C) 16
(D) 8

Answer: (D) 8


Q2. Conversion of binary number 1010101000010111 to hexadecimal number is

(A) D8F916
(B) A8B916
(C) AA1716
(D) D9F816

Answer: (C) AA1716


Q3. To produce high quality graphics (hardcopy) in color, you would want to use a/n

(A) RGB monitor
(B) Plotter
(C) Inkjet printer
(D) Laser printer

Answer: (B) Plotter


Q4. The fastest type of memory from the following list is

(A) Tape
(B) Semiconductor memory
(C) Disk
(D) Bubble memory

Answer: (B) Semiconductor memory


Q5. ILLIAC is a

(A) Super computer
(B) Mini computer
(C) Mainframe computer
(D) Micro computer

Answer: (A) Super computer


Q6. Which computer was considered the first electronic computer until 1973 when court invalidated the patent?

(A) ENIAC
(B) MARK I
(C) Z3
(D) ABC

Answer:(A) ENIAC


Q7. Which of the following is a data communication link that connects more than two stations, nodes etc

(A) Multipoint connection
(B) Multipoint line
(C) Multiple chain
(D) Multilinked

Answer: (B) Multipoint line


Q8. Which one of the following is the first second-generation computer?

(A) IBM 7090
(B) IBM 801
(C) IBM 7070
(D) IBM 650

Answer: (A) IBM 7090


Q9. An application suitable for sequential processing is

(A) Processing of grades
(B) Payroll processing
(C) Both (a) and (b)
(D) All of above

Answer: (C) Both (a) and (b)


Q10. Instructions and memory address are represented by

(A) Character code
(B) Binary codes
(C) Binary word
(D) Parity bit

Answer: (B) Binary codes


Q11. Which of the following is a communication network that is devoted to carrying computer information?

(A) Data point
(B) Data module
(C) Data network
(D) Data pack

Answer: (C) Data network


Q12. Punched cards are associated with the name

(A) Leibniz
(B) Jacquard
(C) Hollerith
(D) Pascal

Answer: (C) Hollerith


Q13. An input/output device at which data enters or leaves a computer system is

(A) Keyboard
(B) Terminal
(C) Printer
(D) Plotter

Answer: (B) Terminal


Q14. The first firm to mass-market a microcomputer as a personal computer was

(A) IBM
(B) Sperry Univac
(C) Radio Shack
(D) Data General Corporation

Answer: (C) Radio Shack


Q15. Instruction in computer languages consists of

(A) OPCODE
(B) OPERAND
(C) Both of above
(D) None of above

Answer: (C) Both of above


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment