Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The proper definition of a modern digital computer is

(A) An electronic automated machine that can solve problems involving words and numbers
(B) A more sophisticated and modified electronic pocket calculator
(C) Any machine that can perform mathematical operations
(D) A machine that works on binary code

Answer: (A) An electronic automated machine that can solve problems involving words and numbers


Q2. A memory in which the information is stored last is on top & is retrieved first is known as

(A) PROM
(B) Buffer
(C) Stack
(D) RAM

Answer: (C) Stack


Q3. The storage locations in the internal storage of a CPU are called

(A) Contents
(B) Addresses
(C) Locations
(D) Mask

Answer: (B) Addresses


Q4. Which language has been selected as the basis for the Japanese “fifth generation” computers.

(A) ALGOL
(B) COBOL
(C) PROLOG
(D) C

Answer: (C) PROLOG


Q5. In which of the following terminals the screen is regarded as an array of pixels, where each pixel is either on or off?

(A) Character map terminal
(B) Bit map terminal
(C) RS-232 C terminal
(D) None of the above

Answer: (B) Bit map terminal


Q6. Which of the following high speed nonimpact printers are fast enough to print the entire book in about 1 minute?

(A) Laser
(B) Dot-matrix
(C) Page
(D) Line

Answer: (C) Page


Q7. The physical equipment made of various metals, silicon and plastic components that make up the parts of a computer is called

(A) Micro
(B) Peripheral
(C) Hardware
(D) Disk drive

Answer: (C) Hardware


Q8. A group of magnetic tapes, videos or terminals usually under the control of one master is

(A) Cylinder
(B) Cluster
(C) Surface
(D) Track

Answer: (B) Cluster


Q9. Dot-matrix is a type of

(A) Tape
(B) Printer
(C) Disk
(D) Bus

Answer: (B) Printer


Q10. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as

(A) Pulse code modulation
(B) Pulse stretcher
(C) Query processing
(D) Queue management

Answer: (A) Pulse code modulation


Q11. In which of the following, each data item contains at most 2 points

(A) List structure
(B) LISP
(C) List sorting
(D) List head

Answer:(B) LISP


Q12. Computers are extremely fast and have fantastic memories. However, the only thing they can remember is

(A) Instruction
(B) Series of 1’s and 0’s
(C) Boolean algebra
(D) Logic theorems

Answer: (B) Series of 1’s and 0’s


Q13. Which is not necessary when using bar codes in supermarkets?

(A) Point-of sale (POS) terminal
(B) Check digit on the bar code
(C) Price on the shelf
(D) Price on the goods

Answer: (C) Price on the shelf


Q14. The OCR stands for?

(A) Outsized character reader
(B) Optical character recognition
(C) Operational character reader
(D) Only character reader

Answer: (B) Optical character recognition


Q15. Which of the following is not true of future computers?

(A) Increased use of CAD/CAM techniques
(B) Faster turnaround time
(C) Developments in artificial intelligence systems
(D) All of the above are true

Answer: (D) All of the above are true


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment