Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A storage device which is used to store data & information external to the main storage is known as

(A) Buffer
(B) Backing storage
(C) PROM
(D) Accumulator

Answer: (B)


Q2. What is the term which represents the use of links between information of all sorts whether text, graphics, video or audio-based?

(A) Hypertext
(B) Hypermedia
(C) HyperCard
(D) Wildcard

Answer: (B) Hypermedia


Q3. Which of the following functional components of a computer is responsible for the transient or temporary storage used by the CPU?

(A) Input
(B) Output
(C) CPU
(D) Memory

Answer: (D) Memory


Q4. Bit map terminal

(A) Support displays containing multiple windows
(B) Requires considerable amount of video RAM
(C) Requires tremendous amount of copying and hence low performance
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q5. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?

(A) Memory Address Register
(B) Memory Data Register
(C) Instruction Register
(D) Program Counter

Answer: (D) Program Counter


Q6. Which of the following languages is the most widely used?

(A) PL/1
(B) BASIC
(C) FORTRAN
(D) PASCAL

Answer:(C) FORTRAN


Q7. The first electronic general purpose digital computer built by Mauchly and Eckert called ENIAC did not work on the stored program principle. How many numbers could it store in its internal memory?

(A) 20
(B) 40
(C) 80
(D) 100

Answer: (A) 20


Q8. The ALU of a computer responds to the commands coming from

(A) Primary memory
(B) Control section
(C) External memory
(D) Cache memory

Answer:(B) Control section


Q9. A step-by-step procedure used to solve a problem is called

(A) Operating system
(B) Algorithm
(C) Application program
(D) All of the above

Answer:(B) Algorithm


Q10. The control unit of a microprocessor

(A) Stores data in the memory
(B) Accepts input data from a keyboard
(C) Performs arithmetic / logic / functions
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q11. Which of the following is a system programming language for micro-computers in the Intel family?

(A) LOGO
(B) SNOBOL
(C) PCM
(D) PL/1

Answer: (C) PCM


Q12. Conversion of binary number 1011102 to octal is

(A) 358
(B) 468
(C) 568
(D) 508

Answer: (C) 568


Q13. High-level languages are not concerned with computer but with

(A) Assembler
(B) Machine code
(C) Compiler
(D) None of the above

Answer: (A) Assembler


Q14. A six – digit card field used for postal ZIP codes is defined as

(A) A letter field
(B) An alphabetic field
(C) A numeric field
(D) An alphanumeric field

Answer: (C) A numeric field


Q15. A one-bit signal that indicates the start of data transmission by an asynchronous device is

(A) Parity bit
(B) Status bit
(C) Zero bit
(D) Start bit

Answer: (D) Start bit


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment