Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which of the following terms describe 1024 kilobytes?

(A) Kilobyte
(B) Megabyte
(C) Gigabyte
(D) Terabyte

Answer: (B) Megabyte


Q2. Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?

(A) Terminal
(B) Light pen
(C) Digitizer
(D) Mouse

Answer: (A) Terminal


Q3. Time during which a job is processed by the computer is

(A) Delay time
(B) Real time
(C) Execution time
(D) Down time

Answer: (C) Execution time


Q4. The organization and interconnection of the various components of a computer system is

(A) Architecture
(B) Networks
(C) Graphics
(D) Designing

Answer: (A) Architecture


Q5. A hybrid computer uses a _ to convert digital signals from a computer into analog signals.

(A) Modulator
(B) Demodulator
(C) Modem
(D) Decoder

Answer: (C) Modem


Q6. If you see a diskette with a piece of foil covering its notch, it is said to be

(A) Write-protected
(B) Copy-protected
(C) Write-enabled
(D) Foil-covered

Answer: (A) Write-protected


Q7. MODULA is a

(A) Programming language
(B) Low-level language
(C) Assembly language
(D) Machine language

Answer: (A) Programming language


Q8. Which of the following is a secondary memory device?

(A) Keyboard
(B) Disk
(C) ALU
(D) All of the above

Answer:(B) Disk


Q9. The ALU of a central processing unit does the essential maths work for the computer. What does the control unit do?

(A) Communicates its results
(B) Activates the output device
(C) Monitors the flow of information
(D) Control the printer

Answer: (C) Monitors the flow of information


Q10. Which of the following is a set of general purpose internal registers?

(A) Stack
(B) Scratch pad
(C) Accumulator
(D) Status register

Answer: (B) Scratch pad


Q11. The computer translates the condition of each switch to a number. What number is represented by the ON state?

(A) 1
(B) 0
(C) +7
(D) +3.75

Answer: (A) 1


Q12. Whenever a peripheral is being controlled by the CPU, it is said to be online. If additionally, the computer files are updated as soon as any change takes place, the system is called

(A) Quick processing system
(B) Batch processing system
(C) Real time system
(D) Remote processing system

Answer: (C) Real time system


Q13. Data systems for planning are often called

(A) Decision analysis systems
(B) Planning analysis systems
(C) Decision support systems
(D) None of the above

Answer:(C) Decision support systems


Q14. The language that the computer can understand and execute is called

(A) Machine language
(B) Application software
(C) System program
(D) All of the above

Answer: (A) Machine language


Q15. The analog computer measures dimensions and its circuits use the differential and integral equations of continuous variables. The digital computer counts units and its circuits use

(A) Logic gates
(B) Discrete switches
(C) Boolean algebra i.e., Bayes’ theorem
(D) None of the above

Answer: (C) Boolean algebra i.e., Bayes’ theorem


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment