Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The time for which a piece of equipment operates is called

(A) Seek time
(B) Effective time
(C) Access time
(D) Real time

Answer: (B) Effective time


Q2. In magnetic disks, data is organized on the platter in a concentric sets of rings called

(A) Sector
(B) Track
(C) Head
(D) Block

Answer: (B) Track


Q3. When the time to establish link is large and the size of data is small, the preferred mode of data transfer is

(A) Circuit switching
(B) Packet switching
(C) Time division multiplexing
(D) None of the above

Answer: (B) Packet switching


Q4. The process of communicating with a file from a terminal is

(A) Interactive
(B) Interrogation
(C) Heuristic
(D) None of the above

Answer: (B) Interrogation


Q5. In virtual storage, program segments stored on disk during processing are called:

(A) Tracks
(B) Blocks
(C) Pages
(D) Sectors

Answer:(C) Pages


Q6. Ethernet uses

(A) Bus topology
(B) Ring topology
(C) Star topology
(D) Tree topology

Answer: (A) Bus topology


Q7. A number that is used to control the form of another number is known as

(A) Map
(B) Mask
(C) Marker
(D) None of the above

Answer: (B) Mask


Q8. A prefix for billion which is equal to _ is called as billi.

(A) 10
(B) 100
(C) 1000
(D) 10000

Answer: (A) 10


Q9. Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is

(A) CPU
(B) Primary storage
(C) Intermediate storage
(D) Internal storage

Answer: (C) Intermediate storage


Q10. A technique for processing jobs on a first-come, first-served basis is known as

(A) FAX
(B) FIFO
(C) GIGO cable
(D) Optical mark reader

Answer: (B) FIFO


Q11. The time taken for the read/write head to move to the correct track on the magnetic disk is called

(A) Epoch delay
(B) Latency delay
(C) Seek time
(D) Approach time

Answer: (C) Seek time


Q12. How many bits can be stored in the 8K RAM?

(A) 8000
(B) 8192
(C) 4000
(D) 4096

Answer: (B) 8192


Q13. Which of the following is true concerning personal computers?

(A) They decrease the demand for mainframe computers
(B) They have been most successful in the home
(C) The electronic spreadsheet has been a primary reason for their popularity
(D) None of the above

Answer: (C) The electronic spreadsheet has been a primary reason for their popularity


Q14. The monitor of a computer is connected to it by a

(A) Wire
(B) Cable
(C) Line driver
(D) Modem

Answer: (B) Cable


Q15. A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/an

(A) Interpreter
(B) Simulator
(C) Compiler
(D) Commander

Answer: (C) Compiler


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment