Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. When was the world’s first laptop computer introduced in the market and by whom?

(A) Hewlett-Packard, 1980
(B) Epson, 1981
(C) Laplink Traveling Software Inc, 1982
(D) Tandy Model200, 1985

Answer: (B) Epson, 1981


Q2. Primary storage is _______as compared to secondary storage.

(A) Slow and inexpensive
(B) Fast and inexpensive
(C) Fast and expensive
(D) Slow and expensive

Answer: (C) Fast and expensive


Q3. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

(A) FORTRAN
(B) PROLOG
(C) COBOL
(D) None of the above

Answer: (B) PROLOG


Q4. Properly arranged data is called

(A) Field
(B) Words
(C) Information
(D) File

Answer: (C) Information


Q5. EBCDIC can code up to how many different characters?

(A) 16
(B) 32
(C) 64
(D) 256

Answer: (D) 256


Q6. The smallest logical data entity is called a data item or data

(A) Base
(B) Field
(C) Bank
(D) Collection

Answer: (B) Field


Q7. What type of control pins are needed in a microprocessor to regulate traffic on the bus, in order to prevent two devices from trying to the same time?

(A) Bus control
(B) Interrupts
(C) Bus arbitration
(D) Status

Answer: (C) Bus arbitration


Q8. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?

(A) Printer
(B) Keyboard
(C) Mouse
(D) Arithmetic Logic Unit

Answer: (D) Arithmetic Logic Unit


Q9. The process used to set up a programs once the system is operational is

(A) Operating system
(B) Black bon
(C) Boot strap
(D) Utility

Answer: (C) Boot strap


Q10. What are the three decisions making operations performed by the ALU of a computer?

(A) Grater than
(B) Less than
(C) Equal to
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q11. A double sided magnetic disk pack has six disks. Can you tell how many surfaces of this pack are normally used?

(A) 6
(B) 9
(C) 10
(D) 12

Answer: (C) 10


Q12. Which was the world’s first minicomputer and when was it introduced?

(A) PDP-1, 1958
(B) 1MB System/36, 1960
(C) PDP-11 1961
(D) VAX 11/780, 1962

Answer: (A) PDP-1, 1958


Q13. The difference between memory and storage is that memory is and storage is .

(A) Temporary, permanent
(B) Permanent, temporary
(C) Slow, fast
(D) All of above

Answer: (A) Temporary, permanent


Q14. When did IBM close the last of its punched card manufacturing plant?

(A) June, 1989
(B) December, 1984
(C) March, 1982
(D) November, 1979

Answer: (B) December, 1984


Q15. Program execution time would be minimum if the programs are written in

(A) Machine Language
(B) Assembly language
(C) High level language
(D) All of the above

Answer: (A) Machine Language


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment