Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The microcomputer, Intel MCS-80 is based on the widely used Intel

(A) 8080 microprocessor
(B) 8085 microprocessor
(C) 8086 microprocessor
(D) 8082 microprocessor

Answer: (A) 8080 microprocessor


Q2. When was the IBM XT microcomputer released in the market?

(A) 1970
(B) 1971
(C) 1987
(D) 1986

Answer: (C) 1987


Q3. Which type of system puts the user into direct conversation with the computer through a keyboard?

(A) Real time processing
(B) Interactive computer
(C) Batch processing
(D) Time sharing

Answer: (B) Interactive computer


Q4. The section of the CPU that selects, interprets and sees to the execution of program instructions

(A) Memory
(B) Register unit
(C) Control unit
(D) ALU

Answer: (C) Control unit


Q5. The CPU chip used in a computer is partially made out of

(A) Silica
(B) Carbon
(C) Copper
(D) Gold

Answer: (A) Silica


Q6. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

(A) Technological advancement
(B) Scientific code
(C) Object Oriented Programming
(D) None of the above

Answer: (A) Technological advancement


Q7. Which of the following is not one of the three primary functions that on-line direct-access systems can serve?

(A) Inquiry
(B) Backup
(C) Update
(D) Programming

Answer: (B) Backup


Q8. Which of the following professions has not been affected by personal computers?

(A) Medical
(B) Clerical
(C) Accounting
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q9. Which of the following terms could be used to describe the concurrent processing of computer programs, via CRTs, on one computer system?

(A) Time-sharing
(B) Online processing
(C) Interactive processing
(D) All the above processing

Answer: (D) All the above processing


Q10. What is the acronym for Single In-Line Memory Module?

(A) SIMM
(B) SILMM
(C) SM
(D) SMM

Answer: (A) SIMM


Q11. The bubbles in a bubble memory pack are created with the help of?

(A) Laser beam
(B) Magnetic field
(C) Electric field
(D) X-ray

Answer: (B) Magnetic field


Q12. Which of the following machines are characterized by electronic tube circuitry, delay line, rotating or electrostatic memory.

(A) First generation
(B) Second generation
(C) Third generation
(D) Fourth generation

Answer:(A) First generation


Q13. A computer programmer

(A) Does all the thinking for a computer
(B) Can enter input data quickly
(C) Can operate all types of computer equipment
(D) Can draw only flowchart

Answer: (A) Does all the thinking for a computer


Q14. The disk concept for reducing time lost from rotational delay is:

(A) Fixed block addressing
(B) Cylinder, track, sector data
(C) Staggered addressing
(D) Graduated block identification

Answer: (C) Staggered addressing


Q15. Binary numbers need more places for counting because

(A) They are always big numbers
(B) Any no. of 0’s can be added in front of them
(C) Binary base is small
(D) 0’s and l’s have to be properly spaced apart

Answer: (C) Binary base is small


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment