Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. An error in computer data is called

(A) Chip
(B) Bug
(C) CPU
(D) Storage devices

Answer:(B) Bug


Q2. The first microprocessor built by the Intel Corporation was called

(A) 8008
(B) 8080
(C) 4004
(D) 8800

Answer:(C) 4004


Q3. An operating system intended for use on microprocessor based systems that support a single user is

(A) PC-DOS
(B) MS-DOS
(C) UNIX
(D) CP/M

Answer: (D) CP/M


Q4. A new technology which provides the ability to create an artificial world and have people interact with it is called

(A) Virtual reality
(B) Alternative reality
(C) 3-D reality
(D) None of the above

Answer: (A) Virtual reality


Q5. What is the name of the earliest calculating machine which was based on concepts found in modern computers but was unfortunately never built?

(A) Babbage’s Difference Engine
(B) Pascal’s Adder
(C) Leibnitz’s Multiplier
(D) Differential Analyzer

Answer: (A) Babbage’s Difference Engine


Q6. The register which keeps track of the execution of a program and which contains the memory address of the instruction currently being executed is known as

(A) Index register
(B) Memory address register
(C) Program counter
(D) Instruction register

Answer: (C) Program counter


Q7. A storage area used to store data to compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is

(A) Memory
(B) Buffer
(C) Accumulator
(D) Address

Answer: (B) Buffer


Q8. A printer in which the characters are embossed on a band is

(A) Dot-matrix
(B) Laser
(C) Golf-ball
(D) Chain

Answer: (D) Chain


Q9. Methods used to organize and physically store disk data are cylinder and

(A) Sector
(B) Surface
(C) Track
(D) None of the above

Answer: (A) Sector


Q10. The primary memory of a personal computer consists of:

(A) ROM only
(B) RAM only
(C) Both ROM and RAM
(D) Memory module

Answer: (A) Direct access storage devices


Q11. Hard disks and diskettes are:

(A) Direct access storage devices
(B) Sequential access storage devices
(C) Rarely used with microcomputers
(D) Both (a) and (c)

Answer: (A) Direct access storage devices


Q12. The minimum time delay required between the initiation of two successive memory operations is known as

(A) Memory cycle time
(B) Memory access time
(C) Transmission time
(D) Waiting time

Answer: (A) Memory cycle time


Q13. Which language was devised by Dr. Seymour Aubrey Papert?

(A) APL
(B) COBOL
(C) LOGO
(D) FORTRAN

Answer: (C) LOGO


Q14. Perforated paper used as input or output media is known as

(A) Paper tape
(B) Magnetic tape
(C) Punched paper tape
(D) Card punch

Answer: (A) Paper tape


Q15. Which functional component of a computer is responsible for the computing?

(A) Input
(B) Output
(C) CPU
(D) Memory

Answer: (C) CPU


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment