Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The standard VGA display has _ pixels in its native graphics mode?

(A) 648 × 320
(B) 640 × 480
(C) 680 × 440
(D) 1024 × 786

Answer: (B) 640 × 480


Q2. How many pins on a VGA?

(A) 9
(B) 15
(C) 25
(D) 32

Answer: (B) 15


Q3. What is the best ground for a conductive work bench?

(A) AC outlet
(B) Ground to bend
(C) To another device
(D) Chassis ground

Answer: (A) AC outlet


Q4. What is a common language that computers use to talk with one another on a network

(A) Client
(B) Adapter
(C) Protocol
(D) Operating systems

Answer: (C) Protocol


Q5. COM 4 uses which I/O port?

(A) 2F8H
(B) 3F8H
(C) 3E8H
(D) 2E8H

Answer: (D) 2E8H


Q6. MSD exe does not have information on:

(A) Cache
(B) Video
(C) Operation system
(D) Com ports

Answer: (A) Cache


Q7. In Inkjet technology the droplets of ink are deflected by?

(A) Multi directional nozzles
(B) Electronically charged plates
(C) High pressure plates
(D) Electro static absorption

Answer:(A) Multi directional nozzles


Q8. Which DOS driver is used to emulate expanded memory?

(A) Himem.sys
(B) EMM386.exe
(C) Mem386.sys
(D) Ramdrive.sys

Answer: (B) EMM386.exe


Q9. What is the main communication method from one PDA to another PDA?

(A) IR
(B) USB
(C) RS-232
(D) IEEE 1394

Answer: (A) IR


Q10. What can you use to ensure power is not interrupted, resulting in corrupted data?

(A) UPS
(B) Proper grounding
(C) Surge protector
(D) Nuclear powered thermal protective underwear

Answer: (A) UPS


Q11. Voltage is measured:

(A) In parallel
(B) In series
(C) After breaking the circuit
(D) After checking current

Answer: (A) In parallel


Q12. What is the first step in diagnosing a completely dead computer at the client site that was working the day before?

(A) Test the power supply
(B) Replace the CMOS battery
(C) Check the AC outlet
(D) Reseat the hard drive controller cable

Answer: (C) Check the AC outlet


Q13. How much video RAM is needed to display 1024×768 at 24-bit color?

(A) 1 MB
(B) 4 MB
(C) 8 MB
(D) 512 KB

Answer: (B) 4 MB


Q14. On PC power supplies, the wire attached to pin one is usually:

(A) Blue or red
(B) Blue or white
(C) Red or black
(D) White or orange

Answer: (D) White or orange


Q15. When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

(A) Dip switches
(B) CONFIG.SYS
(C) Jumper settings
(D) Motherboard BIOS

Answer: (D) Motherboard BIOS


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment