Computer Hardware Exam Questions – Set 11

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. You are testing the resistance in Ohms of a fuse on a 15K amp system. If the fuse is good, the meter should read?

(A) 0.0
(B) 0.2
(C) 5.0
(D) 2.0

Answer: (A) 0.0


Q2. What’s the best way to prevent damaging your PC with static electricity?

(A) Place your PC on a rubber mat
(B) Wear leather soled shoes
(C) Periodically touch a safe ground point on the PC to discharge yourself
(D) Wear an ESD wrist strap

Answer: (D) Wear an ESD wrist strap


Q3. Which of the following FRUs would be considered both an input/output device?

(A) Video board
(B) SCSI host adapter
(C) System board CPU
(D) None of the above

Answer: (B) SCSI host adapter


Q4. Which of the following is a type of preventative maintenance used on a hard drive?

(A) Disk check diagnostics
(B) Head alignment diagnostics
(C) Initializing
(D) Uninstalling programs

Answer: (A) Disk check diagnostics


Q5. The terms “red book”, “yellow book”, and “orange book” refer to:

(A) SCSI
(B) Floppy drive technology
(C) CD-ROM standards
(D) All of the above

Answer: (C) CD-ROM standards


Q6. A COM port is a __ port.

(A) Parallel
(B) Serial
(C) Static
(D) SCSI

Answer: (B) Serial


Q7. Which REQUIRES an anti-static bag for transport?

(A) Monitor
(B) Floppy disks
(C) Power supply
(D) I/O controller

Answer: (D) I/O controller


Q8. Which controller would support an external CD-ROM drive?

(A) ESDI
(B) ARLL
(C) MFM
(D) SCSI

Answer: (D) SCSI


Q9. During boot-up, the memory test:

(A) Is a superfluous step that should be ignored
(B) Checks and verifies that contiguous memory is installed
(C) Is an operational error
(D) Displays what memory is installed, but nothing else

Answer: (B) Checks and verifies that contiguous memory is installed


Q10. The floppy drive uses which DMA (direct memory access) channel?

(A) 2
(B) 4
(C) 5
(D) 9

Answer: (A) 2


Q11. A standard multimeter is ideal for measuring a monitors high voltage output.

(A) True
(B) False

Answer: (B) False


Q12. To find out how much memory is available, you could type __

(A) EMM
(B) MEM
(C) CHKDSK
(D) MEMMAKER

Answer: (B) MEM


Q13. IRQ6 is typically reserved for:

(A) The floppy
(B) The keyboard controller
(C) LPT2
(D) The modem

Answer: (A) The floppy


Q14. To install a second IDE drive into a computer, you must:

(A) Set the master-slave jumper to slave on the second drive
(B) Use the IDE configuration software to set the new drive as slave
(C) Verify that you define the new drive as D: in the CMOS setup
(D) Verify that you attach the drive to the connector at the end of the ribbon cable

Answer: (A) Set the master-slave jumper to slave on the second drive


Q15. During the fusing process, toner is:

(A) Dry pressed into the paper
(B) Electrically bonded to the paper
(C) Melted into the paper
(D) High pressure sprayed onto the paper

Answer: (D) High pressure sprayed onto the paper


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment