Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What would you ask to determine if the display is working?

(A) Is there a video cursor or action on the screen
(B) Did the computer beep or chime
(C) Is there high voltage static on the screen
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q2. Which common bus specification provides the fastest data transfer rate?

(A) VL bus
(B) ISA
(C) PCI
(D) None of the above

Answer: (C) PCI


Q3. A system has two IDE hard drives that are each divided into primary and extended partitions, which drive letter is assigned to the primary partition of the second drive?

(A) C
(B) D
(C) E
(D) F

Answer: (B) D


Q4. You can place an ISA device in an EISA slot.

(A) True
(B) False

Answer: (A) True


Q5. In ROM BIOS, the acronym BIOS stands for:

(A) Basic Intuitive Output Set
(B) Basic Input Organizational System
(C) Basic Input Output System
(D) Basic Industry Operating System

Answer: (C) Basic Input Output System


Q6. A PCMCIA measuring 10.5mm is what type?

(A) Type 1
(B) Type 2
(C) Type 1 and 3
(D) Type 3

Answer: (D) Type 3


Q7. How is ink transferred to paper in common ink jet printers?

(A) Boiling ink
(B) Crystal
(C) Motorized pump
(D) Screens deflect ink on the paper into the proper positions

Answer: (B) Crystal


Q8. How many DMA channels are there in an AT class PC?

(A) 8
(B) 7
(C) 4
(D) 3

Answer: (A) 8


Q9. On a dot-matrix printer, regular lube maintenance should be followed, but this component should never be lubed:

(A) Platten bearings
(B) Carriage rails
(C) Print-head
(D) Paper advance bearings

Answer: (C) Print-head


Q10. Type one PC cards:

(A) Are used only in desktops
(B) Are no longer being produced
(C) Are the thinnest of the PC cards
(D) Don’t exist

Answer: (C) Are the thinnest of the PC cards


Q11. You see the message “invalid media device” after installing a new hard drive. What do you do next?

(A) Format
(B) Fdisk
(C) Partition
(D) Add the OS

Answer: (A) Format


Q12. 14.4 modem should transmit _ bits per second

(A) 14,400-15,000
(B) 140-150
(C) 1400-1500
(D) 140,000-150,000

Answer: (A) 14,400-15,000


Q13. After displaying the directory of a floppy disk, a different floppy is inserted into the drive. The contents of the original floppy continue to display regardless of the director requests on the other floppies placed in the drive. You remove the drive in question and install it into your test system, and it does not exhibit the problem. You should next replace the:

(A) System’s floppy drive device driver
(B) Original IDE controller
(C) Floppy drive ribbon cable
(D) System’s power supply

Answer: (C) Floppy drive ribbon cable


Q14. You have a 15 pin female connector with the pins in two rows. What could you connect with this?

(A) Serial device
(B) Parallel device
(C) MIDI device
(D) Joystick

Answer: (D) Joystick


Q15. After you service a laser printer, you notice dirty print. Which of the following would correct the problem?

(A) Clean the developer tank
(B) Reset the printer
(C) Run several blank pages
(D) Clean the laser diode

Answer: (C) Run several blank pages


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment