Computer Hardware MCQ Test – Set 08

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What is the i/o address for com2?

(A) 2vb
(B) 2f8
(C) 8f8
(D) 330

Answer: (B) 2f8


Q2. The ESD wrist strap is designed to protect PC Components or Service Technicians?

(A) PC Components
(B) Service Technicians
(C) Both (a) and (b)
(D) None of the above

Answer: (C) Both (a) and (b)


Q3. In laser technology, what happens during the transfer stage?

(A) Residual toner is transferred to the waste receptacle
(B) The laser transfers the image from the drum to the paper
(C) The image is transferred from the drum to the paper
(D) A negative charge is transferred to the surface of the drum

Answer: (C) The image is transferred from the drum to the paper


Q4. To prevent the computer from overheating you should?

(A) Remove the slot cover from the back
(B) Keep the computer cover closed
(C) Remove the CPU fan
(D) None of the above

Answer: (B) Keep the computer cover closed


Q5. Which provides the fastest access to large video files?

(A) Optical drives
(B) IDE hard drives
(C) SCSI hard drives
(D) EIDE hard drives

Answer: (C) SCSI hard drives


Q6. Which hardware component controls serial port communications?

(A) ROM BIOS
(B) CPU
(C) DMA823
(D) UART 16550

Answer: (D) UART 16550


Q7. Which of the following items would require you to comply with EPA disposal guidelines?

(A) Keyboard
(B) System board
(C) Power supply
(D) Battery

Answer:(D) Battery


Q8. In laser technology, what happens during the transfer stage?

(A) Residual toner is transferred to the waste receptacle
(B) The laser transfers the image from the drum to the paper
(C) The image is transferred from the drum to the paper
(D) A negative charge is transferred to the surface of the drum

Answer: (C) The image is transferred from the drum to the paper


Q9. What action will correct patchy, faint, uneven or intermittent print on a dot matrix printer?

(A) Replacing the ribbon
(B) Replacing the timing belt
(C) Adjusting the paper feed tension
(D) Adjusting the tractor feed tension

Answer:(A) Replacing the ribbon


Q10. Which of the following items would require you to comply with EPA disposal guidelines?

(A) Keyboard
(B) System board
(C) Power supply
(D) Battery

Answer: (D) Battery


Q11. Which step should you perform first before discharging a CRT?

(A) Remove the CRT from its housing
(B) Disconnect the CRT from the computer
(C) Remove the video assembly
(D) Turn power off before removing power source

Answer: (D) Turn power off before removing power source


Q12. What is the modem hang up command?

(A) ATHU
(B) ATH
(C) ATZ
(D) ATX

Answer: (B) ATH


Q13. After you service a laser printer, you notice dirty print. Which of the following would correct the problem?

(A) Clean the developer tank
(B) Reset the printer
(C) Run several blank pages
(D) Clean the laser diode

Answer: (C) Run several blank pages


Q14. How many standard levels of interrupts are provided on the 8-bit ISA bus (XT-class computer)?

(A) 4
(B) 8
(C) 12
(D) 16

Answer: (B) 8


Q15. Which best describes a fragmented hard drive:

(A) The platters are bad
(B) Data files are corrupted
(C) Clusters of data are damaged
(D) Files are not stored in consecutive clusters

Answer: (D) Files are not stored in consecutive clusters


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment