Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A static jolt of as little of _ volts can fry most any PC integrated circuit.

(A) 200
(B) 30
(C) 1000
(D) 2000

Answer: (B) 30


Q2. Pick the correct choice for the 8088 CPU.

(A) 16 bit word size, 8 bit data path
(B) 8 bit word size, 8 bit data path
(C) 8 bit word size, 16 bit data path
(D) 4 bit word size, 8 bit data path

Answer: (A) 16 bit word size, 8 bit data path


Q3. When installing a SCSI CD-ROM drive, you must set the CD-ROM SCSI adapter to:

(A) B0007
(B) An unused SCSI address
(C) The same address as the SCSI device before the CD-ROM
(D) SCSI ID=1

Answer: (B) An unused SCSI address


Q4. Which values are held in CMOS for the hard drive?

(A) Size (heads, cylinders, sectors)
(B) IRQ
(C) Free space
(D) Virus alert

Answer: (A) Size (heads, cylinders, sectors)


Q5. Match the device driver HIMEM.SYS to its operation.

(A) Supports (ANSI) terminal emulation
(B) Manages the use of extended memory
(C) Uses expanded memory on a 80386 processor
(D) Supports code page switching

Answer: (B) Manages the use of extended memory


Q6. _ help prevent power surges.

(A) Surge suppressor
(B) Spike protector
(C) UPS system
(D) High-grade multi-meter

Answer: (A) Surge suppressor


Q7. Which provides the fastest data access time?

(A) RAM
(B) ROM
(C) CD-ROM
(D) Hard disk

Answer: (A) RAM


Q8. What are the most likely conditions for ESD?

(A) Cold and wet
(B) Cold and dry
(C) Hot and wet
(D) Hot and dry

Answer: (B) Cold and dry


Q9. You were installing an application in Windows 95, and the computer crashes, what do you do?

(A) Press alt + Ctrl + delete, twice
(B) Press alt + Ctrl + delete, and end task
(C) Press the reset button on the computer
(D) Turn off computer and boot from a floppy disk

Answer: (D) Turn off computer and boot from a floppy disk


Q10. Which component stores an electrical charge?

(A) Diode
(B) Rectifier
(C) Capacitor
(D) Resistor

Answer: (C) Capacitor


Q11. With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to

(A) Protocol speed
(B) A fiber speed
(C) Megabits per seconds
(D) Minimum and maximum server speed

Answer: (C) Megabits per seconds


Q12. During boot-up, the memory test:

(A) Is a superfluous step that should be ignored
(B) Checks and verifies that contiguous memory is installed
(C) Is an operational error
(D) Displays what memory is installed, but nothing else

Answer: (B) Checks and verifies that contiguous memory is installed


Q13. ESD damage can be caused by:

(A) Placing an IC in a non-conductive plastic bag
(B) Placing an IC on a grounded mat
(C) Repeated sags in current supplied from outlets
(D) Touching metal on the chassis

Answer: (A) Placing an IC in a non-conductive plastic bag


Q14. Which is the easiest component to environmentally recycle?

(A) Motherboards
(B) CMOS batteries
(C) Toner cartridges
(D) Cathode ray tubes

Answer: (C) Toner cartridges


Q15. In inkjet technology the droplets of ink are deflected by?

(A) Electrically Charge Plate
(B) Multi directional nozzle
(C) High pressure jets
(D) None of the above

Answer: (A) Electrically Charge Plate


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment