Computer Hardware Online Computer Test – Set 22

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What could cause a fixed disk error?

(A) No-CD installed
(B) Bad RAM
(C) Slow processor
(D) Incorrect CMOS settings

Answer: (D) Incorrect CMOS settings


Q2. ISDN uses _ technology.

(A) Only digital
(B) Digital and analog
(C) Only analog
(D) Neither digital nor analog

Answer: (A) Only digital


Q3. The output voltages of a PC power supply are in the form of __ current.

(A) AC
(B) DC
(C) Amperage
(D) Resistive

Answer: (B) DC


Q4. Most PCs give a single beep on bootup to indicate they are ok hardware wise. You boot your PC and don’t get a beep. What should you check first?

(A) System board
(B) RAM
(C) Microprocessor
(D) Speaker

Answer: (D) Speaker


Q5. You should never put floppy drives, hard drives, or even VCR tapes or cassette tapes on top of speakers (or near any other source of magnetism) because of:

(A) RFI
(B) EMI
(C) EXE
(D) FYI

Answer: (B) EMI


Q6. You just installed a new IDE hard drive, but your system BIOS will not recognize the new drive, what should you check first.

(A) Cable sequence
(B) Jumpers on the hard drive
(C) Drivers that need to be loaded
(D) Hard drive manufacturer web site information

Answer:(B) Jumpers on the hard drive


Q7. If the memory slots have 30 pins then the chip is a?

(A) DIMM
(B) SIMM
(C) SDRAM
(D) None of the above

Answer: (B) SIMM


Q8. A laser printer generates a totally black page, what is the cause?

(A) Malfunctioning imaging laser
(B) Low level in the toner cartridge
(C) No power to transfer corona
(D) No power to the primary corona

Answer: (D) No power to the primary corona


Q9. How does a parallel port communicate information to a peripheral device?

(A) One bit at a time
(B) 8 bytes at a time
(C) One byte at a time
(D) 16,555 bytes at a time

Answer: (C) One byte at a time


Q10. What do you need to check serial and parallel port?

(A) Port adapter
(B) Logic probe
(C) Loopback plug
(D) None of the above

Answer: (C) Loopback plug


Q11. Your modem does not respond when you try to dial out. You try another modem on another computer and get the same result. What is the most likely problem?

(A) Defective modem
(B) Defective computer
(C) Software bug
(D) Bad phone line

Answer: (D) Bad phone line


Q12. A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into:

(A) Clusters
(B) Sectors
(C) Vectors
(D) Heads

Answer: (B) Sectors


Q13. When is the risk for electrostatic discharge the greatest?

(A) Day time
(B) High humidity
(C) Low humidity
(D) Night time

Answer: (C) Low humidity


Q14. When configuring a new network interface card for installation, which of the following would be a valid I/O address?

(A) 378
(B) 2F8
(C) 3F8
(D) 360

Answer: (D) 360


Q15. Topically, how many type III PC cards can you insert in a laptop

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer: (A) 1


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment