Computer Networking MCQ Practice Test – Set 03

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The service of closed loop congestion control technique is _

(A) When to accept new traffic
(B) When to discard the packets
(C) Monitor the system to detect when and where congestion occurs
(D) Which packets to discard

Answer: (C) Monitor the system to detect when and where congestion occurs


Q2. What is the type of network in which the topology changes from time to time?

(A) Wi-Fi
(B) Cell Network
(C) LAN
(D) MANET

Answer: (D) MANET


Q3. If router J is on the optimal path from router I to router K, then the path from J to K along the same route is _

(A) Does not exist
(B) Optimal
(C) Maximum
(D) Constant

Answer: (B) Optimal


Q4. The _ of A TSI controls the order of delivering of slot values that are stored in RAM.

(A) Cross bar
(B) Cross point
(C) Control unit
(D) Transceiver

Answer: (D) Transceiver


Q5. In __ circuit switching, delivery of data is delayed because data must be stored and retrieved from RAM.

(A) Space division
(B) Time division
(C) Virtual
(D) None of these

Answer: (B) Time division


Q6. Terminals are required for _

(A) Real-time, batch processing & timesharing
(B) Real-time, timesharing & distributed message processing
(C) Real-time, distributed processing & manager inquiry
(D) Real-time, time sharing & message switching

Answer: (D) Real-time, time sharing & message switching


Q7. Distance vector routing algorithm is implemented in Internet as _

(A) OSPF
(B) RIP
(C) ARP
(D) APR

Answer: (B) RIP


Q8. In distributed applications, it is sometimes necessary to update all the databases concurrently, we use _

(A) Shortest path first
(B) First come first serve
(C) Forwarding
(D) Flooding

Answer: (D) Flooding


Q9. FDDI is an acronym for _

(A) Fast data delivery interface
(B) Fiber distributed data interface
(C) Fiber distributed digital interface
(D) Fast distributed data interface

Answer: (B) Fiber distributed data interface


Q10. In datagram subnet new route is chosen _

(A) For every packet sent
(B) For all the packet sent
(C) Only for the first packet
(D) For the packet which is not transmitted

Answer: (A) For every packet sent


Q11. The DNS name space is divided into non-overlapping __

(A) Regions
(B) Blocks
(C) Divisions
(D) Zones

Answer: (D) Zones


Q12. Count-to-Infinity problem occurs in __

(A) Distance vector routing
(B) Short path first
(C) Link state routing
(D) Hierarchical routing

Answer: (A) Distance vector routing


Q13. The method of Broadcast routing in which each packet contains either a list of destinations or a bit map indicating the desired destinations __

(A) Reverse Path forwarding
(B) Spanning tree
(C) Multi-destination
(D) Flooding

Answer: (C) Multi-destination


Q14. For applications such as audio and video streaming, the variation in the packet arrival times is called __

(A) Random early detection
(B) Jitter
(C) Delay difference
(D) Load shedding

Answer: (B) Jitter


Q15. In open loop congestion control techniques, the decisions are based on the _

(A) Without regard to the current state of the network
(B) With regard to the current state of the network
(C) With regard to the choice of the host
(D) Without regard to the choice of the host

Answer: (A) Without regard to the current state of the network


Computer Networks MCQ – All Set

Computer Networks Computer Based MCQ Test – Set 01
Networking Questions and Answers – Set 02
Computer Networking MCQ Practice Test – Set 03
Networking Multiple Choice Questions – Set 04
Networking Multiple Choice Questions – Set 05
Computer Networks MCQ Exam Questions – Set 06
Computer Networks Interview MCQ Questions – Set 07

We hope the given computer science Engineering on Computer Networks MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Networks. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Networks MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment