Computer Science Automation System MCQ – Set 05

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A continuous process is:

(A) Used only for simple tasks
(B) One that never shuts down
(C) Self-contained in that raw materials enter the process and an identifiable products exits the process
(D) Used only with analog controllers

Answer: (C) Self-contained in that raw materials enter the process and an identifiable products exits the process


Q2. Which document sums up the general provisions of purchase, terms and agreement, warranties, and maintenance?

(A) The contract
(B) The project evaluation
(C) The financial report
(D) The purchasing report

Answer:(A) The contract


Q3. The real “brain” of an artificial intelligence system is referred to as:

(A) Bubble memory
(B) The expert system
(C) Recursive technology
(D) Natural language interfaces

Answer:(B) The expert system


Q4. A sequence controller:

(A) Is difficult to program
(B) Is a mechanical only controller
(C) Is no longer in widespread use
(D) Performs on/off control functions in relation to time

Answer: (D) Performs on/off control functions in relation to time


Q5. If a sine wave has a frequency of 500 Hz, the period in seconds of the sine wave is:

(A) 5000
(B) 0.003
(C) 0.02
(D) 0.002

Answer: (D) 0.002


Q6. The greatest change as a result of CAD/CAM is taking place in which industry?

(A) Medical
(B) Aerospace
(C) Electronics
(D) Cartography

Answer: (C) Electronics


Q7. The ideal solution is to have a system coordinator who will interface with the engineering and manufacturing managers, as well as the:

(A) Finance manager
(B) President
(C) Marketing manager
(D) MIS manager

Answer: (D) MIS manager


Q8. Automation means:

(A) Assisting or replacing humans with machines
(B) Workers controlling machines
(C) Increased productivity
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q9. The “end-effector” of a robot:

(A) Can be an actual tool
(B) Is the robot “hand”
(C) May have a gripping action
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q10. Several objectives are required to achieve a successful data base management program. These are availability of data, quality of data, and

(A) Compatibility of data
(B) Transmission of data
(C) Desirability of data
(D) Up-to-date data

Answer:(D) Up-to-date data


Q11. For a type 1 system, the steady-state:

(A) Error for a step input is always zero
(B) Error for a velocity input is always zero
(C) Input for acceleration input is always non-zero
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q12. What kind of capability is required if one plans to interface with a plotter or printer?

(A) A graphics cable
(B) RGB monitor
(C) A graphics board
(D) A co-processor

Answer: (C) A graphics board


Q13. An up/down counter used in a TI510PC has three inputs. Which of the following is not one of them?

(A) Count up
(B) Count out
(C) Reset
(D) Count down

Answer: (B) Count out


Q14. In the operation of a programmable controller:

(A) All of the logic status is maintained in memory
(B) Any latched data must be done using an external latching relay
(C) Mathematics cannot be performed
(D) All of the above

Answer: (A) All of the logic status is maintained in memory


Q15. The parallel register:

(A) Can store a multiple bit binary number
(B) Uses R-S flip-flops
(C) Is erased after a word is read from it
(D) None of the above

Answer: (A) Can store a multiple bit binary number


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment