Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. To prevent toner from sticking to a laser printer’s heat rollers, apply which of the following:

(A) Alcohol
(B) Oil
(C) Ammonia
(D) Beer or Jack Daniels

Answer:(B) Oil


Q2. Missing slot covers on a computer can cause?

(A) Over heat
(B) Power surges
(C) EMI
(D) Incomplete path for ESD

Answer:(A) Over heat


Q3. On the 16-bit ISA bus, IRQ2 is elevated to which higher level interrupt?

(A) 9
(B) 11
(C) 13
(D) 18

Answer: (A) 9


Q4. A human cannot feel a static discharge as high as _ volts.

(A) 200
(B) 2000
(C) 10000
(D) 50000

Answer: (A) 200


Q5. After trying to unload a TSR, you get an error message saying that other TSRs were loaded after the one you tried to remove. Which of the following commands could you use to see the current load order?

(A) MEM /P
(B) MEMMAKER
(C) MEM /C (A SYS:
(D) None of the above

Answer:(C) MEM /C (A SYS:


Q6. What is the highest binary number that can be referred to on a three position jumper block?

(A) 4
(B) 6
(C) F
(D) 1

Answer: (D) 1


Q7. Which would you do first when troubleshooting a faulty monitor?

(A) Check its connections to the computer and power source
(B) Use a meter to check the CRT and internal circuitry for continuity
(C) Power down the monitor, then turn it on again to see if that corrects the problem
(D) Power down the computer, then turn it on again to see if that corrects the problem

Answer: (A) Check its connections to the computer and power source


Q8. You are testing the resistance in Ohms of a fuse on a 5 amp system. If the fuse is good, the meter should read?

(A) 5.0
(B) 0.5
(C) 0.0
(D) None of the above

Answer: (C) 0.0


Q9. What is the result of adding an IP address to the DNS server search order?

(A) It restricts browsing to that DNS server
(B) It overrides the local systems IP address
(C) It tells the DNS Server where the local system is located
(D) It tells the local system where the DNS Server is located

Answer: (D) It tells the local system where the DNS Server is located


Q10. To view any currently running Terminate Stay Resident (TSR’s) programs you could type:

(A) Memory
(B) MEM
(C) SYS /M
(D) None of the above

Answer: (B) MEM


Q11. How many devices can be used on a single SCSI bus? Keep in mind that the SCSI host adapter counts as a device.

(A) 10
(B) 1
(C) 8
(D) 20

Answer: (C) 8


Q12. If a computer’s BIOS allow it, you can boot from a CD-ROM.

(A) True
(B) False

Answer: (A) True


Q13. How would you allow device drivers and TSR’s to be loaded into Upper Memory Blocks?

(A) DOS=High
(B) devicehigh=
(C) loadhigh=
(D) DOS=UMB

Answer: (D) DOS=UMB


Q14. In laser printer technology, what happens during the conditioning stage?

(A) The corona wire places a uniform positive charge on the paper
(B) A uniform negative charge is placed on the photosensitive drum
(C) A uniform negative charge is placed on the toner
(D) None of the above

Answer: (B) A uniform negative charge is placed on the photosensitive drum


Q15. ESD potential decreases with the use of:

(A) De-ionizing fans
(B) A wrist strap
(C) Rubber gloves with matching cap
(D) A static meter

Answer: (B) A wrist strap


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment