GATE CS Automation System Questions – Set 10

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which technique enables the designer to mold and shape, rather than construct on object using a series of lines?

(A) Solid modeling
(B) Wire-frame modeling
(C) Surface modeling
(D) FEM (Finite Element Modeling)

Answer: (A) Solid modeling


Q2. Over the last ten years, productivity has risen most rapidly in:

(A) Italy
(B) Japan
(C) France
(D) United States

Answer: (B) Japan


Q3. If the period of a sine wave is 0.001 second, the frequency of the sine wave is:

(A) 0.001 Hz
(B) 1,000 Hz
(C) 10,000 Hz
(D) 10 Hz

Answer:(B) 1,000 Hz


Q4. When of the following produces the best quality graphics reproduction?

(A) Dot metric printers
(B) Ink jet printers
(C) Laser printers
(D) Plotters

Answer: (D) Plotters


Q5. Robots consist of three basic components; power supply, control (memory) console and:

(A) Coaxial cable
(B) Microcomputer
(C) Mechanical unit (arm)
(D) Software

Answer: (C) Mechanical unit (arm)


Q6. What is the difference between integral and derivative control?

(A) Derivative control does not eliminate offset error
(B) Integral control has slower response to an error signal
(C) Derivative control responds to a change in the rate of change in the error signal
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. Timing using a TM990 microcomputer:

(A) Require an external timer added by the user
(B) Is available on the standard CPU board
(C) Can be handled in software
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q8. The user communicates directly with the computer through its peripheral devices is known as

(A) On-line processing
(B) Remote-terminal processing
(C) Batch mode processing
(D) Intelligent terminal Processing

Answer: (A) On-line processing


Q9. Automation normally means:

(A) A net loss of jobs
(B) A net increase in jobs
(C) No change in jobs
(D) All of the above

Answer: (B) A net increase in jobs


Q10. The physical arrangement of equipment in a network is called:

(A) Topology
(B) Pairing
(C) Queuing
(D) Logic

Answer: (A) Topology


Q11. Software is:

(A) Printer output
(B) A set of instructions
(C) Tape input
(D) A programming language

Answer: (B) A set of instructions


Q12. What key hardware item ties a CAD/ CAM system together?

(A) Mouse
(B) Graphics workstation
(C) Digitizer
(D) Plotter

Answer:(B) Graphics workstation


Q13. Programming languages currently available for robots:

(A) May be point-to-point languages
(B) Require training
(C) May allow primitive motion
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q14. How is the integral mode implemented using analog methods?

(A) Op amp and resistors
(B) Op amp and a capacitor
(C) Op amp and an RC network to place the error voltage across the capacitor
(D) All of the above

Answer: (B) Op amp and a capacitor


Q15. What was the name of the Japanese worker who was killed by an industrial robot at the Akashi plant of Kawasaki Heavy Industries in Japan?

(A) M. Shubhagya
(B) Harun Shimada
(C) Kenji Urada
(D) K. Miceni

Answer: (C) Kenji Urada

Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment