GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Natural language processing can be divided into the two subfields of:

(A) Context and expectations
(B) Generation and understanding
(C) Semantics of pragmatics
(D) Recognition and synthesis

Answer: (B) Generation and understanding


Q2. The Newell and Simon program that proved theorems of Principia Mathematica was:

(A) Elementary Perceiver
(B) General Problem Solver
(C) Logic Theorist
(D) Boolean Algebra

Answer: (C) Logic Theorist


Q3. In LISP , the function returns t if <integer > is even and nil otherwise :

(A) (evenp <integer>)
(B) (even <integer>)
(C) (numeven <integer>)
(D) (numnevenp <integer>)

Answer: (A) (evenp )


Q4. A bidirectional feedback loop links computer modelling with:

(A) Artificial science
(B) Heuristic processing
(C) Human intelligence
(D) Cognitive science

Answer: (D) Cognitive science


Q5. In LISP, the function assigns . the value of a to b is

(A) (setq a b)
(B) (setq b a )
(C) (b = a)
(D) (set b = a)

Answer: (B) (setq b a )


Q6. Which of the following is an advantage of using an expert system development tool?

(A) Imposed structure
(B) Knowledge engineering assistance
(C) Rapid prototyping
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q7. In AI programming, a list may contain:

(A) Cells
(B) Fields
(C) Pointers
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q8. Research scientists all over the world are taking steps towards building computers with circuits patterned after the complex inter connections existing among the human brain’s nerve cells. What name is given to such type of computers?

(A) Intelligent computers
(B) Supercomputers
(C) Neural network computers
(D) Smart computers

Answer: (C) Neural network computers


Q9. A process that is repeated, evaluated, and refined is called:

(A) Diagnostic
(B) Descriptive
(C) Interpretive
(D) Iterative

Answer: (D) Iterative


Q10. Which of the following have people traditionally done better than computers?

(A) Recognizing relative importance
(B) Finding similarities
(C) Resolving ambiguity
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q11. A certain Professor at the Stanford University coined the word ‘artificial intelligence’ in 1956 at a conference held at Dartmouth College. Can you name the Professor?

(A) David Levy
(B) John McCarthy
(C) Joseph Weizenbaum
(D) Hans Berliner

Answer: (B) John McCarthy


Q12. DARPA, the agency that has funded a great deal of American AI research, is part of the Department of:

(A) Defense
(B) Energy
(C) Education
(D) Justice

Answer: (A) Defense


Q13. For speech understanding systems to gain widespread acceptance in office automation, they must feature:

(A) Speaker independence
(B) Speaker dependence
(C) Isolated word recognition
(D) None of the above

Answer:(A) Speaker independence


Q14. The hardware features of LISP machines generally include:

(A) Large memory and a high-speed processor
(B) Letter-quality printers and 8-inch disk drives
(C) A mouse and a specialized keyboard
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q15. Visual clues that are helpful in computer vision include:

(A) Colour and motion
(B) Depth and texture
(C) Height and weight
(D) Both (a) and (b) above

Answer: (D) Both (a) and (b) above

Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment