Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What allows you to print on both sides of the printer?

(A) Fuser
(B) Duplexer
(C) Toner cartridge
(D) Paper-swapping unit

Answer:(B) Duplexer


Q2. During the laser printer’s conditioning phase a uniform charge of _ is placed on the photosensitive drum.

(A) +1000 volt
(B) +600 volts
(C) -600 volts
(D) -1000 volts

Answer: (C) -600 volts


Q3. Which standard govern parallel communications?

(A) RS232
(B) RS-232a
(C) CAT 5
(D) IEEE 1284

Answer: (D) IEEE 1284


Q4. SCSI must be terminated with?

(A) Dip switch
(B) Resistor
(C) BNC
(D) None of the above

Answer: (B) Resistor


Q5. What resistance in ohms should be displayed when testing a speaker in a computer?

(A) 0 Ohms
(B) 16 Ohms
(C) -200 Ohms
(D) Unlimited Ohms

Answer: (B) 16 Ohms


Q6. In which phase of the laser printing process is a positive charge placed on the paper to pull the toner from the print drum?

(A) Writing
(B) Transferring
(C) Conditioning
(D) None of the above

Answer: (B) Transferring


Q7. The mouse pointer moves erratically, what is the possible cause? The mouse

(A) Ball is dirty
(B) Is not connected
(C) Driver is not installed properly
(D) Has an incorrect IRQ setting

Answer: (A) Ball is dirty


Q8. When connecting two internal SCSI hard disks to a computer, where do you connect the second hard drive?

(A) Any open SCSI port on the computer
(B) A Serial port on the first host adapter
(C) An open parallel port on the computer
(D) An open SCSI port on the first hard drive

Answer: (A) Any open SCSI port on the computer


Q9. What Does EISA stand for?

(A) Extended Industry Standard Architecture
(B) Expanded Industry Standard Architecture
(C) Enhanced Industry Standard Architecture
(D) Electronics Industry Standard Architecture

Answer: (A) Extended Industry Standard Architecture


Q10. When configuring is a network interface cards without jumpers or plug and play, what is used to set the IRQs?

(A) DMA
(B) CMOS
(C) The OS
(D) Configuration software

Answer: (D) Configuration software


Q11. RS-232 is a standard that applies to:

(A) Serial ports
(B) Parallel ports
(C) Game ports
(D) Networks

Answer: (A) Serial ports


Q12. In a computer with an eide adapter, where should you connect an ATA CD-ROM drive?

(A) On the floppy bus
(B) On the primary IDE
(C) On the secondary IDE
(D) On the SCSI bus

Answer: (C) On the secondary IDE


Q13. How many DMA channels are in an AT-machine?

(A) 3
(B) 4
(C) 7
(D) 8

Answer: (B) 4


Q14. In ROM BIOS, the acronym BIOS stands for:

(A) Basic Intuitive Output Set
(B) Basic Input Organizational System
(C) Basic Input Output System
(D) Basic Industry Operating System

Answer: (C) Basic Input Output System


Q15. Suppose that you have a maintenance package identifies several possible field replaceable units (FRUs) that will resolve the problem. What should you do after turning the power off?

(A) Replace the indicated parts, one at a time in the recommended sequence, until the problem is resolved; return unused FRUs to stock
(B) Replace all of the indicated FRUs at once and return the machine to the customer if the problem is resolved
(C) Follow the same procedure as in and replace the system board first if it is on the list of possible FRUs If multiple FRUs are indicated, then software is the most likely source of the problem
(D) None of the above

Answer: (A) Replace the indicated parts, one at a time in the recommended sequence, until the problem is resolved; return unused FRUs to stock


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment