Hardware Engineering Computer Test – Set 10

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. On a leased line installation a known good external modem shows no carrier detect light. Where is the problem most likely to be?

(A) In the modem
(B) In the phone line
(C) In the computer
(D) In the DTC equipment

Answer: (B) In the phone line


Q2. Which is LEAST likely to interfere with upgrading to a newer DOS version?

(A) ROM BIOS
(B) Video controller
(C) Compressed drives
(D) Existing backup files

Answer: (B) Video controller


Q3. RTS stands for:

(A) Ready to start
(B) Ready to switch
(C) Request to send
(D) Request to scan

Answer: (C) Request to send


Q4. What is the i/o address for com3?

(A) 3e8
(B) 345
(C) ff8
(D) 5e8

Answer: (A) 3e8


Q5. Which component must be vacuumed or replaced during preventative maintenance on a laser printer?

(A) Scanning mirror
(B) Toner cartridge
(C) Ozone filter
(D) None of the above

Answer: (C) Ozone filter


Q6. What problem can occur if a printer cable is too close to a power cable?

(A) ESD Electrostatic Discharge
(B) EMI Electromagnetic Interference
(C) Parity error
(D) No affect

Answer: (B) EMI Electromagnetic Interference


Q7. What expansion types do most pll/plll motherboards support?

(A) MCA, PCI
(B) ISA, EISA
(C) ISA, PCI, AGP
(D) ISA, VESA, PCI

Answer: (C) ISA, PCI, AGP


Q8. Which peripheral port provides the FASTEST throughput to laser printers?

(A) RS-232
(B) SCSI
(C) Parallel
(D) Serial

Answer: (C) Parallel


Q9. Which DOS driver is used to emulate expanded memory?

(A) Himem.sys
(B) EMM386.exe
(C) Mem386.sys
(D) Ramdrive.sys

Answer:(B) EMM386.exe


Q10. What is the best ground for a conductive work bench?

(A) AC outlet
(B) Ground to bench
(C) To the motherboard
(D) To the PC’s Chassis

Answer: (A) AC outlet


Q11. A brownout is defined as:

(A) A slightly elevated voltage lasting from seconds to minutes or more
(B) A slightly decreased voltage lasting from seconds to minutes or more
(C) Complete power out lasting a few minutes
(D) Alternating power out, power on lasting a few minutes

Answer: (B) A slightly decreased voltage lasting from seconds to minutes or more


Q12. A 25-pin female connector on the back of your computer will typically be:

(A) Serial port 1
(B) A parallel port
(C) Docking
(D) COM2 port

Answer: (B) A parallel port


Q13. Which component must be vacuumed or replaced during preventative maintenance on a laser printer?

(A) Scanning mirror
(B) Toner cartridge
(C) Ozone filter
(D) None of the above

Answer: (C) Ozone filter


Q14. Which device should not be plugged into a standard ups?

(A) Monitor
(B) Laser printer
(C) Ink-jet printer
(D) An external modem

Answer: (B) Laser printer


Q15. What command is used to hang up a MODEM when using the “AT Command set”?

(A) ATZ
(B) ATD
(C) ATR
(D) ATH

Answer: (D) ATH


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment