Hardware Engineering Fundamentals – Set 19

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. When not in use, it is very important to keep 5 VA diskettes in __.

(A) Their protective sleeves
(B) In a plastic bag
(C) On a shelf in an upright position
(D) In the floppy drive

Answer:(A) Their protective sleeves


Q2. To install a second IDE drive into a computer, you must:

(A) Set the master-slave jumper to slave on the second drive
(B) Use the IDE configuration software to set the new drive as slave
(C) Verify that you define the new drive as D: in the CMOS setup
(D) Verity that you attach the drive to the connector at the end of the ribbon cable

Answer: (A) Set the master-slave jumper to slave on the second drive


Q3. Which part of the laser printer should NOT be exposed to sunlight?

(A) Transfer corona assembly
(B) PC drum
(C) Primary corona wire
(D) Toner cartridge

Answer: (B) PC drum


Q4. To test for AC ripple on a PC power supply, you would set the volt/ohm meter for:

(A) DC voltage scale
(B) AC voltage
(C) OHM scale
(D) Farad scale

Answer: (B) AC voltage


Q5. Which I/O port belongs to LPT2?

(A) 378H
(B) 278H
(C) 3f8h
(D) 2e8h

Answer: (B) 278H


Q6. Which device uses a DMA channel?

(A) Modem
(B) Network Card
(C) Sound Card
(D) All of the above

Answer: (C) Sound Card


Q7. What does the acronym RTS represent?

(A) Required to save
(B) Ready to start
(C) Request to send
(D) Right to separate

Answer: (C) Request to send


Q8. How many bits in a byte?

(A) 8
(B) 10
(C) 16
(D) 255

Answer:(A) 8


Q9. To view any currently running Terminate Stay Resident (TSR’s) programs you could type:

(A) Memory
(B) MEM
(C) SYS /M
(D) None of the above

Answer: (B) MEM


Q10. Which device is on IRQ 6?

(A) Keyboard
(B) IDE
(C) Floppy drive
(D) Video card

Answer: (C) Floppy drive


Q11. On the 16-bit ISA bus, IRQ2 is elevated to which higher level Interrupt?

(A) 9
(B) 11
(C) 13
(D) 15

Answer: (A) 9


Q12. What device prevents power interruptions, resulting in corrupted data?

(A) Battery back-up unit
(B) Surge protector
(C) Multiple SIMMs strips
(D) Data guard system

Answer: (A) Battery back-up unit


Q13. The ATAPI compliance is stands for?

(A) CDROM
(B) Bus mastering
(C) Mass storage device
(D) None of the above

Answer: (C) Mass storage device


Q14. Which type of cable is most likely in use with rj-45 connectors?

(A) 10base2
(B) 10base5
(C) 10baseT
(D) 10baseFL

Answer: (C) 10baseT


Q15. The 34-pin connection on an I/O card is for?

(A) Floppy drive
(B) SCSI drive
(C) IDE drive
(D) Zip drive

Answer: (A) Floppy drive


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment