Hardware Engineering Interview Questions – Set 12

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The buffers statement is found in what file?

(A) Config.sys
(B) Autoexec.ncf
(C) Autoexec.bat
(D) Neb.cfg

Answer: (A) Config.sys


Q2. What command is used to reset a MODEM when using the “AT Command Set”?

(A) ATR
(B) ATZ
(C) DTR
(D) DCE

Answer: (B) ATZ


Q3. When connecting a ribbon cable to a connector, how do you know which direction to plug it in?

(A) The red line in the cable goes to the highest pin number
(B) The colored line in the cable goes to pin #1
(C) It does not matter
(D) The blue or red line in the cable goes away from the power connector

Answer: (B) The colored line in the cable goes to pin #1


Q4. The DC voltage on most circuit boards is:

(A) -12 volts
(B) 0 volts
(C) +5 volts
(D) +12 volts

Answer: (C) +5 volts


Q5. You suspect a virus has entered your computer. What will not be affected by the virus?

(A) CMOS
(B) Boot sector
(C) Floppy disks
(D) Program files

Answer: (A) CMOS


Q6. You have a system that periodically locks up. You have ruled out software, and now suspect that it is hardware. What should you do first that could help you narrow it down to the component at fault?

(A) Rotate the RAM
(B) Replace the RAM
(C) Replace the level 2 cache SIMM
(D) Disable the CPU cache in CMOS

Answer: (D) Disable the CPU cache in CMOS


Q7. Your CD-ROM audio cable connects to the:

(A) Speaker
(B) Sound card (or motherboard if sound is integrated with it)
(C) Power supply
(D) Hard drive

Answer: (B) Sound card (or motherboard if sound is integrated with it)


Q8. Which is NOT typically a Field Replaceable Unit?

(A) System ROM
(B) Power supply
(C) System chassis
(D) Video controller

Answer: (C) System chassis


Q9. After doing a low-level format, what would be the next step in configuring the hard drive in a system?

(A) Format DOS partition
(B) Install operating system
(C) Configure DMA channel and back-up interrupt
(D) Partition hard disk

Answer: (D) Partition hard disk


Q10. What product is used to clean smudged keys on a keyboard?

(A) TMC solvent
(B) Silicone spray
(C) Denatured alcohol
(D) All-purpose cleaner

Answer: (D) All-purpose cleaner


Q11. You get a CMOS checksum error during bootup. What is most likely the cause?

(A) Power supply is bad
(B) BIOS needs updating
(C) CMOS battery is nearing end of life
(D) Hard drive types are incorrectly defined

Answer: (C) CMOS battery is nearing end of life


Q12. What is the jumper setting on a SCSI device to configure it to use the fourth SCSI id? Remember, SCSI ids start with zero.

(A) 010
(B) 110
(C) 011
(D) 001

Answer: (C) 011


Q13. You suspect a virus has entered your computer. What will not be affected by the virus?

(A) CMOS
(B) Boot sector
(C) Floppy disks
(D) Program files

Answer: (A) CMOS


Q14. ESD would cause the most damage to which component?

(A) Power supply
(B) Expansion board
(C) Monitor
(D) Keyboard

Answer: (B) Expansion board


Q15. What’s the best way to protect your hard drive data?

(A) Regular backups
(B) Periodically defrag it
(C) Run scandisk at least once a week
(D) Run a regular diagnostic

Answer: (A) Regular backups


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment