Hardware Engineering Questions Answers – Set 03

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The DC voltage on most circuit boards is:

(A) -12 volts
(B) 0 volts
(C) +5 volts
(D) +12 volts

Answer: (C) +5 volts


Q2. IDE cables have how many pins?

(A) 25
(B) 40
(C) 50
(D) 100

Answer: (B) 40


Q3. The following process determines the amount of memory present, the date/ time, and which communications ports and display adapters are installed in a microcomputer?

(A) Start-up utility test
(B) Power on Self Test
(C) Power up boot process
(D) Power on start up process

Answer: (B) Power on Self Test


Q4. Suppose that the power lamp in on, but the printer will not print. What can you do to correct the problem?

(A) Make sure the printer is on line
(B) Replace the AC line fuse
(C) Turn the printer on and off
(D) Replace the ribbon

Answer: (A) Make sure the printer is on line


Q5. An IRQ allow interface cards to:

(A) Interrupt the CPU to request service
(B) Pass data to the CPU to be processed
(C) Pass data from one card to another
(D) Pass data to the computer’s memory

Answer: (A) Interrupt the CPU to request service


Q6. When not in use, it is very important to keep 5 1/4 diskettes in _.

(A) Their protective sleeves
(B) In a plastic bag
(C) On a shelf in an upright position
(D) In the floppy drive

Answer: (A) Their protective sleeves


Q7. Resistance is measured:

(A) In parallel
(B) In series
(C) After breaking the circuit
(D) After checking voltage

Answer: (C) After breaking the circuit


Q8. What is the file extension used by WIN95 to back up registry file when windows starts?

(A) .dat
(B) .dao
(C) .bak
(D) .tmp

Answer: (B) .dao


Q9. What should he used to extinguish a computer fire?

(A) Fire hose
(B) Class a extinguisher
(C) Class c extinguisher
(D) Silver foam water

Answer: (C) Class c extinguisher


Q10. What voltage does a 586 system use?

(A) +12 volts
(B) + 5 volts
(C) + 8 volts
(D) +3.3 volts

Answer: (B) + 5 volts


Q11. What should you replace if the brightness or contrast adjustments were malfunctioning on a laptop?

(A) Fuse
(B) Led display
(C) Adjustment switch
(D) Led display cable

Answer: (B) Led display


Q12. With a dot matrix printer, light then dark print is most commonly caused by:

(A) Erratic paper advancement
(B) Erratic ribbon advancement
(C) Misaligned print head
(D) Overheating print head

Answer: (B) Erratic ribbon advancement


Q13. What can you use to ensure power is not interrupted, resulting in corrupted data?

(A) UPS
(B) Proper grounding
(C) Surge protector
(D) Sag protector

Answer: (A) UPS


Q14. An anti static strap uses a small __ to make sure you do not become the least path of resistance to the ground?

(A) Capacitor
(B) Diode
(C) Transistor
(D) Resistor

Answer: (D) Resistor


Q15. The POST routine, which counts system board RAM first, is stored in:

(A) RAM
(B) Microprocessor
(C) ROM BIOS
(D) CMOS

Answer: (C) ROM BIOS


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment