Hardware Engineering Test Series – Set 20

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. During the normal PC boot process, which of the following is active first?

(A) RAM BIOS
(B) CMOS
(C) ROM BIOS
(D) Hard disk information

Answer: (C) ROM BIOS


Q2. Your customer tells you the print quality of their dot matrix printer is light then dark. Which of the following could cause the problem?

(A) Paper slippage
(B) Improper ribbon advancement
(C) Paper thickness
(D) Head position

Answer: (B) Improper ribbon advancement


Q3. When measuring AC (Alternating Current) with a multimeter, it is important to maintain the proper polarity.

(A) True
(B) False

Answer: (B) False


Q4. During the normal PC boot process, which of the following is active first?

(A) RAM BIOS
(B) CMOS
(C) ROM BIOS
(D) Hard disk information

Answer: (C) ROM BIOS


Q5. A keyboard locks up intermittently even when replaced with a new keyboard. What is the LEAST likely cause of the problem?

(A) A second bad keyboard
(B) The keyboard controller chip
(C) The keyboard connector
(D) The motherboard

Answer:(A) A second bad keyboard


Q6. Before sending data, a modem sends a request to send signal, or RTS.

(A) True
(B) False

Answer: (A) True


Q7. What is the best ground for a conductive work bench?

(A) AC outlet
(B) Ground to bend
(C) To another device
(D) Chassis ground

Answer: (A) AC outlet


Q8. On the PC side, the printer port is a:

(A) 25 pin female serial connector
(B) 15 pin female parallel connector
(C) 25 pin male serial connector
(D) 25 pin female parallel connector

Answer: (D) 25 pin female parallel connector


Q9. Laser Jet printer speeds are measured in pages per minute (ppm) what do we use to measure dot-matrix printers?

(A) Lines per inch
(B) Lines per sheet
(C) Characters per inch
(D) Characters per second

Answer: (D) Characters per second


Q10. What type of FRU is a SCSI host adapter?

(A) CPU
(B) I/O card
(C) Video card
(D) Hard drive

Answer: (B) I/O card


Q11. IRQ6 is typically reserved for:

(A) The floppy
(B) The keyboard controller
(C) LPT2
(D) The modem

Answer: (A) The floppy


Q12. All Operating Systems get their total memory initialized from?

(A) CPU
(B) BIOS
(C) ROM
(D) RAM

Answer: (B) BIOS


Q13. Current is measured in units of:

(A) Volts
(B) Amps
(C) Ohms
(D) Farads

Answer:(B) Amps


Q14. When your hard drive crashes from any of the correct selections in the question above, or from dropping it, it is known as head-to-disk interference, or HDL

(A) True
(B) False

Answer: (A) True


Q15. A modem could be attached to which port?

(A) Parallel port
(B) ASYNC port
(C) Keyboard connector
(D) Video port

Answer: (A) Parallel port


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment