Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Which controller would support an external CD-ROM drive?

(A) ESDI
(B) ARLL
(C) MFM
(D) SCSI

Answer: (D) SCSI


Q2. Which provides the fastest data access time?

(A) RAM
(B) ROM
(C) CD-ROM
(D) Hard disk

Answer: (A) RAM


Q3. What is the I/O address for com1?

(A) 3e8
(B) 3bc
(C) 5f8
(D) 3f8

Answer: (D) 3f8


Q4. In the Binary numbering system, a (1) represents a jumper being shorted and a (0) represents a jumper being open. On a three-bit jumper block on a SCSI drive, how would an ID of logical 3 be set?

(A) 100
(B) 010
(C) 011
(D) 0.101

Answer: (C) 011


Q5. A customer attached an external drive to his notebook computer but the computer is not recognizing it. What should be considered?

(A) The cables are attached firmly
(B) The external drive has been preloaded with the appropriate software
(C) The external drive was attached before the computer was on
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q6. UART is a type of serial chip. Its letters stand for:

(A) Unidirectional access regarding transmission
(B) Universal asynchronous receiver/ transmitter
(C) Upper advanced real transfer
(D) Unable all restore t-bits

Answer: (B) Universal asynchronous receiver/ transmitter


Q7. You’re on your PC at midnight and an electric storm pops up. What’s the best way to protect your PC?

(A) You don’t worry; you have a lightning rod on your house
(B) You don’t worry; you’ve got a surge protector on your PC
(C) You don’t worry; you’ve got a surge protector on your PC and phone line to your modem
(D) Unplug the PC and remove phone line from the modem

Answer: (D) Unplug the PC and remove phone line from the modem


Q8. Which is LEAST likely to interfere with upgrading to a newer DOS Version?

(A) ROM BIOS
(B) Video controller
(C) Compressed drives
(D) Existing backup files

Answer: (B) Video controller


Q9. A Type 1 PCMCIA card is:

(A) The same physical size as other PCMCIA cards but configured differently
(B) The thinnest PCMCIA card, measuring 3.5mm in thickness
(C) The thickest PCMCIA card, measuring 10.5mm in thickness
(D) An old standard that is not compatible with the newest laptops

Answer: (B) The thinnest PCMCIA card, measuring 3.5mm in thickness


Q10. What are the most likely conditions for ESD?

(A) Hot and dry
(B) Hot and wet
(C) Cold and dry
(D) Cold and wet

Answer: (B) Hot and wet


Q11. What configuration should a Volt-Ohm meter he set to when testing a fuse?

(A) DC volts
(B) AC volts
(C) Amperage
(D) Ohms

Answer: (D) Ohms


Q12. In inkjet printers, what is the most common problem with the paper tray?

(A) Inconsistent printing
(B) Malfunctioning pick-up rollers
(C) Misalignment of the sheet feeder
(D) Paper jamming on the ink cartridge

Answer: (B) Malfunctioning pick-up rollers


Q13. A dialog box with a bomb appears on a Macintosh screen. What type of problem has occurred?

(A) A RAM problem
(B) A software problem
(C) A ROM problem
(D) An ADB problem

Answer: (B) A software problem


Q14. A capacitor is measured in which of the following units?

(A) Volts
(B) Ohms
(C) Farads
(D) Resistance

Answer: (C) Farads


Q15. The ATAPI compliance is stands for?

(A) CDROM
(B) Bus mastering
(C) Mass storage device
(D) None of the above

Answer: (C) Mass storage device


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment