MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. What is required when more than one person uses a central computer at the same time?

(A) Light pen
(B) Mouse
(C) Digitizer
(D) Terminal

Answer: (D) Terminal


Q2. Software in computer

(A) Enhances the capabilities of the hardware machine
(B) Increase the speed of central processing unit
(C) Both of above
(D) None of above

Answer: (A) Enhances the capabilities of the hardware machine


Q3. A general purpose single-user microcomputer designed to be operated by one person at a time is

(A) Special-purpose computer
(B) KIPS
(C) PC
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q4. Which of the following is not true of a magnetic disk?

(A) It is expensive relative to magnetic tape
(B) It provides only sequential access to stored data
(C) Users can easily update records by writing over the old data
(D) It does not provide an automatic audit trail

Answer: (B) It provides only sequential access to stored data


Q5. The value of each bead in heaven is

(A) 1
(B) 3
(C) 5
(D) 7

Answer: (C) 5


Q6. The magnetic disks and drums are like recirculating shift registers because

(A) They have about the same storage capacity
(B) Their storage is non volatile
(C) Their access times are about the same
(D) Stored data is available for reading over and over again in the same order

Answer: (D) Stored data is available for reading over and over again in the same order


Q7. One nibble is equal to

(A) 4 bits
(B) 6 bits
(C) 8 bits
(D) 16 bits

Answer: (A) 4 bits


Q8. A set of information that defines the status of resources allocated to a process is

(A) Process control
(B) ALU
(C) Register Unit
(D) Process description

Answer: (D) Process description


Q9. A single packet on a data link is known as

(A) Path
(B) Frame
(C) Block
(D) Group

Answer: (B) Frame


Q10. The input and output devices are located away from the central computer facility in which particular type of processing.

(A) Time sharing
(B) Batch processing
(C) Interactive mode
(D) Real time processing

Answer: (B) Batch processing


Q11. A computer consists of

(A) A central processing unit
(B) A memory
(C) Input and output unit
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q12. What digits are representative of all binary numbers?

(A) 0
(B) 1
(C) 3
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q13. Which is a swapping device is used to hold the images of pages in main memory.

(A) Paging drum
(B) Card punch
(C) Optical mark reader
(D) None of the above

Answer: (A) Paging drum


Q14. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several

(A) Personal computers
(B) Workstations
(C) Dumb terminals
(D) Mainframes

Answer: (C) Dumb terminals


Q15. Which part of computer performs functions similar to the cerebrums of the above cardiac and nervous system of a human body?

(A) ALU
(B) Input device
(C) CPU
(D) Control unit

Answer: (C) CPU


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment