MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Third generation computers

(A) Were the first to use built-in error detecting devices
(B) Used transistors instead of vacuum tubes
(C) Were the first to use neural network
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q2. Instructions and memory addresses are represented by

(A) Character codes
(B) Binary codes
(C) Binary word
(D) Parity bit

Answer: (B) Binary codes


Q3. A memory bus is mainly used for communication between

(A) Processor and memory
(B) Processor and I/O devices
(C) I/O devices and memory
(D) Input device and output device

Answer: (A) Processor and memory


Q4. If, in a computer, 16 bits are used to specify addresses in a RAM, the number of addresses will be

(A) 216
(B) 65,536
(C) 64 K
(D) Any of the above

Answer: (D) Any of the above


Q5. A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is

(A) Memory
(B) Buffer
(C) Accumulator
(D) Address

Answer:(B) Buffer


Q6. To locate a data item for storage is

(A) Field
(B) Feed
(C) Database
(D) Fetch

Answer: (D) Fetch


Q7. In analog computer

(A) Input is first converted to digital form
(B) Input is never converted to digital form
(C) Output is displayed in digital form
(D) All of the above

Answer: (B) Input is never converted to digital form


Q8. Which type of computers uses the 8bit code called EBCDIC?

(A) Minicomputers
(B) Microcomputers
(C) Mainframe computers
(D) Super computer

Answer: (C) Mainframe computers


Q9. Which memory system is not as a mass memory medium?

(A) Semiconductor memory
(B) Magnetic tape
(C) Magnetic disk
(D) Magnetic drum

Answer: (A) Semiconductor memory


Q10. Can you tell what passes into and out from the computer via its ports?

(A) Data
(B) Bytes
(C) Graphics
(D) Pictures

Answer: (B) Bytes


Q11. Which of the following was a special purpose computer?

(A) ABC
(B) ENIAC
(C) EDVAC
(D) All of the above

Answer: (A) ABC


Q12. Which of the following tasks is not suited for sequential processing by a computer?

(A) Preparing of mailing labels
(B) Processing payroll cheques
(C) Accounting for credit card purchases
(D) Inventory control

Answer: (D) Inventory control


Q13. A special type of device which uses an ordinary telephone with a computer is

(A) Light pen
(B) Mouse
(C) Acoustic couple
(D) Touch panel

Answer: (C) Acoustic couple


Q14. When was vacuum tube invented?

(A) 1900
(B) 1906
(C) 1910
(D) 1880

Answer: (B) 1906


Q15. Which of the following bus types are used by the Apple Macintosh computer?

(A) ISA
(B) NuBus
(C) EISA
(D) PCI Bus

Answer: (B) NuBus


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment